GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borovec: Bude li "ubij Srbina", moguć je prekid utakmice

Borovec: Bude li
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2013 / 15:12
Autor: , moguć je prekid utakmice
ZAGREB - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu između Hrvatske i Srbije procijenjena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika, a policija je poduzela sve potrebne sigurnosne mjere, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Ravnateljstva policije i zagrebačke Policijske uprave.
Istaknuvši kako policija spremno dočekuje osiguranje nogometne utakmice, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec rekao je da su pripreme za nju trajale posljednja tri mjeseca, a zbog značaja utakmice i razine sigurnosnog rizika ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić osnovao je Stožer za pripremu osiguranja utakmice u koji su bili uključeni svi segmenti policije. Uz to, surađivalo se sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom te sa srbijanskom policijom. Troškovi policijskog osiguranja utakmice iznose oko 700.000 kuna, naveo je Borovec.

Na novinarsko pitanje kako će se policija postaviti ako dođe do masovnijeg i organiziranog skandiranja "Ubij, ubij Srbina", Borovec je odgovorio da se radi o kažnjivoj radnji potaknutoj mržnjom i diskriminacijom, a obaveza je organizatora održavanje javnog reda i mira na tribinama te da u takvim situacijama upozori gledateljstvo, nakon toga da prekine utakmicu na određeno razdoblje ili, zbog uvjeta na stadionu, trajno prekine utakmicu.

"Policija će snimati sva događanja na stadionu i kažnjiva ponašanja te će to koristiti na kasnijim kriminalističkim obradama. Stvar je trenutne procjene jesu li stečeni uvjeti za policijsku intervenciju i rizici koje bi ona mogla izazvati", kazao je.

Naglasivši da za tu utakmicu 102 osobe imaju zabranu prisustvovanja, Borovec je rekao da će policija to dosljedno kontrolirati. Uz to, u suradnji sa Hrvatskim nogometnim savezom, izvršili su provjeru svih osoba koje su bile predbilježene za kupnju ulaznica te su za njih 51 ulaznice poništene. Naveo je i da je zbog preprodaje ulaznica, koje su personalizirane, poništeno stotinjak ulaznica.

Načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić rekao je da će maksimirski stadion za gledatelje biti otvoren u 15 sati, kao i prostori za parking. Dodao je i kako policija moli građane da na stadion i Trg bana Josipa Jelačića, na kojem će biti organizirano javno gledanje utakmice, ne donose pirotehnička sredstva, transparente i znakovlje neprimjerena sadržaja, alkoholna pića te bezalkoholna pića u staklenim bocama. Uz to, na stadion se neće moći unijeti kišobrani, upaljači, plastične boce te torbe i ruksaci. Burušić je zamolio i sve navijače da na stadion dođu što ranije, jer nitko na tribine neće moći ući bez policijskog pregleda.

"Sukladno ovlastima i Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, policija će snimati i fotografirati posjetitelje na stadionu, fan zonama kao i mjestima na kojima će se okupljati navijači. Poduzeti će pojačane mjere osiguranja na području maksimirskog stadiona i užem gradskom području te će pojačano kontrolirati promet", kazao je Burušić te također najavio procesuiranje svih preprodavača lažnih ulaznica.

Tagovi: Krunoslav Borovec, utakmica Hrvatska-Srbija, policija, Goran Burušić
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE