GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boris Tadić traži smenu Kolarevića

Boris Tadić traži smenu Kolarevića
ZAHTEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2012 / 19:27
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsednik DS-a Boris Tadić tražio je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima smenu pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića.
Tadić je tako reagovao na pisanje Kolarevića u autorskom tekstu "Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak" objavljenom pre gotovo mesec dana. U tom tekstu, Kolarević koji je devedesetih bio novinar RTS-a, naveo je spisak velikog broja javnih ličnosti koje je opisao kao "nosioce i izvršioce pogubne antisrpske politike u Srbiji".

Na tom spisku pomoćnika aktuelnog ministra kulture i informisanja između ostalih se pominju i:

Zdravko Čolić, Momčilo Bajagić, Dejan Mijač, Slobodan Šijan, Mira Banjac, Gordan Kičić, Branislav Trifunović, Radoš Bajić, Vojislav Brajović, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Branko Cvejić, Tihomir Stanić, Lazar Ristovski, Dara Džokić, Goran Šušljik, Tamara Vučković, Milica Mihajlović, Slobodan Boda Ninković, Miroslav Momčilović, Jagoš Marković, Nataša Ninković, Srdan Golubović, Vjera Mujović, Tanja Mandić Rigonat, Milena Šešić, Biljana Srbljanović, Jovan Ćirilov, Lazar Stojanović, Srđan Gojković Gile, Timoti Džon Bajfort, Dušan Ercegovac, Lena Bogdanović, Đorđe Pavlov, Stevan Filipović, Olivera Ježina, Alek Conić, Seka Sablić, Bora Todorović, Puriša Đorđević, Svetislav Basara, Miljenko Dereta, Dragan Velikić, Maja Mičić, Jelena Milić, Dunja Ilić i drugi.

Tadić u izjavi dostavljenoj medijima navodi da zalaganje Dragana Kolarevića za revoluciju kulturne politike koju je predstavio u svom autorskom tekstu "Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak" "predstavlja izraz opasne namere obeležavanja pojedinaca sa ciljem uskraćivanja osnovnog prava na slobodu mišljenja i političkog izbora".

"Sastavljanje spiskova nosilaca i izvršilaca pogubne antisrpske politike" sa imenima i prezimenima istaknutih kulturnih poslenika je skandalozan, anticivilizacijski čin koji je u najstrašnijem obliku već viđen u istoriji u doba nacizma. Poziv na ustanak protiv neistomišljenika, diskriminatorsko etiketiranje građana koji imaju drugačiji politički stav je čin koji u civilizovanom svetu zaslužuje najoštriju osudu", stoji u pisanoj izjavi predsednika DS-a.

Boris Tadić navodi da se iz toga vidi potpuno "jasan pokušaj nove vlasti u kojima je primetna nova retorika samo politička zavesa iza koje se kriju istinske namere i vrednosti koje se iskazuju kroz akte koji afirmišu diktaturu kao što su i skrnavljenje table sa imenom ulice dr Zorana Đinđića u Novom Sadu i oduzimanje titule počasnog građanina Bača Đorđu Balaševiću.

Predsednik DS-a podseća da je Kolarević za vreme Slobodana Miloševića bio jedan od nosilaca propagandne mašinerije nedemokratskog režima.

Ovo Tadićevo saopštenje stiglo je tri dana uoči održavanja sednice GO DS-a, o čemu se podigla prilična prašina u javnosti koja očekuje da će doći do nekih kadrovskih promena nakon što je DS u maju izgubila predsedničke i parlamentarne izbore.

Tagovi: Boris Tadić, Dragan Kolarević, Demokratska stranka, Vlada Srbije
PROČITAJ I OVO
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
ODRŽIVOST
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
LOŠINJ - Na Lošinju ovih dana odabrani strani stručnjaci, okupljeni oko europskog međunarodnog projekta InterregDestiMed Plus, ocjenjuju novi inovativni eko-turistički paket aranžman i mjere njegov ekološki otisak održivosti, što je prvo takvo međunarodno mjerenje u Hrvatskoj.
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE