GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu

Bor i Majdanpek: U martu proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
RUDNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2021 / 19:10
Autor: SEEbiz / Tanjug
BOR – Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska kineske kompanije Zijin, pošto je proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu, saopštila je danas kompanija Zijin.

Generalni direktor Serbia Zijin Copper Jian Siming kaže da je ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila „teška“ nepunih 1,7 miliona tona, a njenom preradom u flotacijama, prvi put od dolaska Ziđina, izvučeno je više od 5.000 tona bakra u koncentratu.

„U svim aspektima poslovanja Serbia Zijin Copper primetan je pomak. Evidentno je da smo se pokrenuli i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine, a to je vidljivo na svim nivoima. Poboljšanja se, zahvaljujući trudu i radu svih zaposlenih, odnose i na rezultate u proizvodnji“, rekao generalni direktor te kompanije.

Pravilno rukovođenje radom svih ogranaka Serbia Zijin Copper i njenih fabrika i pogona dovelo je do napretka u svim aspektima poslovanja kompanije, navodi se u saopstenju.

Svuda je, kako je ocenio generalni direktor Jian Siming, primetan pomak, pa i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine.

On je naveo da se poboljšanja, zahvaljujući trudu i radu svih zaposlenih, odnose i na učinke u proizvodnji, pa su u marta postignuti i najbolji rezultati u rudarenju od osnivanja zajedničke kompanije.

„Prvi put od dolaska Zijina, za mesec dana proizvedeno je više od 5.000 tona bakra u koncentratu, tačnije 5.188 tona“, kaže Jian Siming.

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je „teška“ nepunih 1,7 miliona tona, a ukupne iskopine iznosile su preko 8,5 miliona tona.

Rudari i floteri u „Velikom Krivelju“ dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz „Novog Cerova“ je 1.003 tone bakra u koncentratu.

Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske „Jame“.

Od početka godine, rudari Bora i Majdanpeka ostvarili su 25 miliona tona iskopina.

U prvom kvartalu 2021. uklonjeno je 19,8 miliona tona raskrivke i otkopano 5,2 miliona tona rude.

U flotacijama je u istom periodu proizvedeno 15.082 tone bakra u koncentratu, navodi se u saopštenju Zijina.

Tagovi: Majdanpek, Zijin Copper, bakar, Jian Siming, Serbia Zijin Copper
PROČITAJ I OVO
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
REGULATIVA
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
PEKING - Kina je pooštrila regulativu tvrtkama za potrošačko financiranje, podižući ograničenje kapitala za nebankarske financijske tvrtke koje daju male osobne zajmove.
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
KAMATE
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
TOKYO - Japanska središnja banka povisila je kamatne stope u utorak prvi put od 2007., okončavši jedini svjetski režim negativnih stopa na prvim znakovima snažnog povećanja plaća ove godine.
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TOKIO - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su pala u utorak jer ulagači procjenjuju odluke središnje banke o monetarnoj politici Banke Japana i Banke rezervi Australije.
EU će uvesti carine na uvoz ruskog i bjeloruskog žita
ŽITO
EU će uvesti carine na uvoz ruskog i bjeloruskog žita
BRUXELLES - Europska unija priprema se uvesti carine na uvoz žitarica iz Rusije i Bjelorusije kako bi umirila poljoprivrednike i neke zemlje članice, izvijestio je u utorak Financial Times pozivajući se na izvore upoznate s tim planom.
Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a Wall Street je pratio ključnu konferenciju o umjetnoj inteligenciji i iščekivao nove smjernice monetarne politike Federalnih rezervi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE