GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boksiti: Tri ponude za saradnju

Boksiti: Tri ponude za saradnju
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2014 / 19:15
Autor: SEEbiz / RTCG
NIKŠIĆ - Na javni poziv za poslovno-tehničku saradnju sa Rudnicima boksita dostavljene su tri ponude rekao je agenciji Mina-business stečajni upravnik nikšićkog preduzeća, Zdravko Cicmil.

On je kazao da su stigle tri ponude u zapečaćenim kovertama i da je njihovo otvaranje zakazano za ponedjeljak u deset sati u Privrednom sudu.

Stečajna uprava Rudnika boksita pozvala je krajem februara sve zainteresovane da u roku od osam dana dostave ponude za poslovno-tehničku saradnju.

Ponuđač za poslovno-tehničku saradnju bi, prema javnom pozivu, preuzeo obavezu da neće smanjiti stečajnu masu dužnika i da će u potpunosti organizovati proces proizvodnje.

Ponuđač bi se takođe obavezao da podmiri sve troškove poslovanja u periodu ugovorene poslovno-tehničke saradnje, obezbijedi fond za isplatu bruto zarada radno angažovanima za ugovorni period, kao i godišnju proizvodnju od najmanje 200 do 250 hiljada tona rude, kompozit kvalitetnog i nekvalitetnog boksita.

Ponuđač treba da dostavi i odgovarajuće bankarske garancije i popiše stanje prozvedene rude i dopremljene na utovarno-pretovarnu rampu Gračanica, koju bi platio stečajnom dužniku odmah nakon zaključenja ugovora.

Stečajni upravnik zadržava pravo da bez ikakvih posljedica odustane od izbora ponuda po tom javnom pozivu.

Privredni sud u Podgorici proglasio je 26. februara bankrot u Rudnicima boksita, jer niko u zakonskom roku, koji je istekao 19. februara, nije dostavio plan reorganizacije preduzeća.

U Rudnicima boksitima je odlukom sudije Ivana Kovačevića, a na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) zbog duga od 1,59 miliona eura, 19. novembra uveden stečaj.

Ukupno prijavljenih potraživanja ima oko 130 miliona eura, od čega država potražuje oko 11 miliona eura, a radnici oko 4,5 miliona eura.

Kombinat aluminijuma (KAP) najviše potražuje, oko 43 miliona eura i kompanija Shasta universal INVC registrovana na Britanskim djevičanskim ostrvima sa potraživanjem od 21,5 miliona.

Tagovi: Rudnici boksita, Zdravko Cicmil, Boksiti, Crnogorska komercijalna banka, CKB,
PROČITAJ I OVO
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
NAJAVE
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
BEOGRAD – Srbija je danas prvi put emitovala 12-godišnje dinarske obveznice u vrednosti od sedam milijardi dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i najavljuje da bi Srbija uskoro trebalo da dobije strategiju razvoja tržišta kapitala.
Euro potonuo najniže u tri godine
FOREX
Euro potonuo najniže u tri godine
LONDON - Tečaj eura oslabio je u utorak na međunarodnim tržištima prema najnižim razinama u tri godine u odnosu na dolar, na koje je u jednom trenutku skliznuo u ponedjeljak, dok investitori za nove smjernice čekaju nove podatke o ekonomskoj klimi u njemačkom gospodarstvu.
Evo što donosi najveću zaradu u srpskoj poljoprivredi
HRANA
Evo što donosi najveću zaradu u srpskoj poljoprivredi
BEOGRAD - Proizvodnja lešnika, rukole, kukuruza i šećerne repe donose najveću zaradu proizvođačima.
Kineski apetit za divljim životinjama na jenjava unatoč virusu
POTRAŽNJA
Kineski apetit za divljim životinjama na jenjava unatoč virusu
PEKING - Posljednja dva tjedna kineska policija pretresa kuće, restorane i improvizirane tržnice diljem zemlje i uhićuje ljude koji krše privremenu zabranu lova, prodaje ili konzumacije divljih životinja.
Proizvođačke cijene u poljoprivredi porasle 2,4 posto
TREND
Proizvođačke cijene u poljoprivredi porasle 2,4 posto
ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u četvrtom tromjesečju prošle godine porasle su za 2,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE