GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blokada Sueskog kanala: Profitirat će željeznički i zračni prijevoz

Blokada Sueskog kanala: Profitirat će željeznički i zračni prijevoz
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2021 / 11:19
Autor: Siniša Malus
ANALIZA - Zaglavljeni kontejnerski brod Ever Given prouzročio je zastoj 9,6 milijardi dolara vrijedne robe, blokirajući promet u oba smjera na Sueskom kanalu, najkraćem plovnom putu od Europe do Azije.

Nasukani brod zadržava svakog sata oko 400 milijuna dolara vrijedne robe, na temelju približne vrijednosti robe koja se svakodnevno premješta Suezom, prema podacima Lloyd's Lista.

Lloyd's cijeni promet prema zapadu kanala oko 5,1 milijardu dolara dnevno, a promet prema istoku oko 4,5 milijardi dolara dnevno.
Ako kanal ostane zatvoren, plovila će se preusmjeriti i obići rog Afrike, što putovanju dodaje dodatnih sedam do devet dana. Oko 185 plovila čeka na prolaz pred Suezom, piše agencija Bloomberg, dok Lloyd procjenjuje da ih je 165.

Sueski kanal najbliži je put koji spaja Europu i Aziju odnosno spaja Mediteran s Crvenim morem.

Pomorski je prijevoz temelj trgovine. Nije najbrži, ali je zato najjeftiniji i s mogućnošću prijenosa najveće količine robe po jedinici. I zato su važni tjesnaci i prevlake pretvorene u kanale. Sueski kanal skraćuje put oko Afrike za oko deset dana. Neupitna isplativost.

Prema procjenama stručnjaka, oko 12 posto ukupnog obujma svjetske trgovine prođe kroz Suez.

Kanal je posebno važan za trgovinu naftom i prirodnim plinom, ali i mnoge vrste roba široke potrošnje, od hrane do odjeće i obuće.
Pogledajte samo listu kompanija koje su već prijavile probleme s opskrbom: Nike, Crocs, Gap, Peloton, Footlocker, Five Below, William Sonoma, Steve Madden, Whirlpool, Urban Outfitters i Tesla.

Brodarski stručnjaci rekli su da će, ne bude li se blokada mogla riješiti za 24-48 sati, neke brodarske tvrtke biti prisiljene preusmjeriti svoje brodove oko južnog vrha Afrike, što bi produljilo put za oko tjedan dana.

Najveći brodari već preispituju alternativne pravce.

- Što se tiče mogućih alternativa, promatramo sve, uključujući Rt dobre nade, ali i mnoge druge, na primjer zračna rješenja za kritične i vremenski osjetljive terete, rekao je Maersk u izjavi.

- Još nije donesena konkretna odluka. Ovisit će o tome koliko dugo Sueski kanal ostaje neprohodan.

Zastoj prijeti da će izazvati još previranja u brodarstvu što bi moglo značiti veće troškove za prijevoznike kontejnera, uvoznike kojima se udovoljavaju i možda potrošače na kraju. Posebnu brigu za širi ekonomski utjecaj Sueskog incidenta predstavljaju rokovi opskrbe europskih tvrtki, od proizvođača automobila do trgovaca koji se oslanjaju na stalan protok azijskog uvoza.

Iz središnjice kompanije cargo-partner poručuju:

- Blokiranje Sueskog kanala već je počelo uzrokovati goleme zaostatke u globalnim lancima opskrbe. Deset posto sveukupne trgovine kreće se Sueskim kanalom, tako da ova nesreća ima velik utjecaj na pomorski promet. Uz to, doći će do značajnih efekata mreškanja: Jednom kad se “Ever given” ukloni s puta i brodovi počnu ponovno teći, možemo očekivati masovne gužve u europskim lukama. To će pak dovesti do kašnjenja u protoku opreme natrag u Aziju, što će imati posljedice na dostupnost kontejnera itd.

Nekoliko prijevoznika sada je počelo preusmjeravati svoje pošiljke po Africi, što će uzrokovati da se tranzitna vremena produže za oko 7-9 dana. Da bismo pomogli našim kupcima da učinkovitije planiraju svoje opskrbne lance, nudimo potpunu preglednost FCL pošiljaka s našim inteligentnim praćenjem kontejnera. Na taj način naši kupci mogu točno vidjeti gdje su njihovi spremnici i brzo reagirati u prilagođavanju svojih opskrbnih lanaca.

Zbog očekivanih zagušenja luka u Europi, očekujemo priljev zračnog i željezničkog prometa u narednim tjednima. Željeznički prijevoz robe stabilna je opcija s vremenom tranzita koji je i do 50% brži od pomorskog i 60% isplativiji od zračnog prijevoza. Za izuzetno hitne pošiljke nudimo tjedne charter usluge iz Kine i Hong Konga do srednje Europe kako bismo pomogli našim kupcima da ispune i najteži rok. Pomno pratimo događaje i u stalnom smo kontaktu s našim pomorskim teretnim prijevoznicima, kao i s našim kupcima kako bismo ih informirali o najnovijim događanjima poručuju iz cargo-partnera.

- Čak i ako se situacija riješi u sljedećih 48 sati, zagušenja luka i daljnja odgađanja ionako ograničenog lanca opskrbe neizbježna su, rekao je Daniel Harlid, analitičar Moody'sa.

Što se morskog prometa tiče, kašnjenja i poskupljenja neminovna su. Preusmjeravanje prometa oko Rta dobre nade u Južnoj Africi dodalo bi putovanju 6000 milja i oko 300.000 američkih dolara troškova goriva za supertanker koji isporučuje bliskoistočnu naftu u Europu.

Cijene najma tankera za naftu u nekim su regijama porasle više od prvog pojavljivanja blokade. Brodovi Suezmax, koji obično kanalom izvlače milijun barela, danas donose oko 17.000 američkih dolara dnevno, najviše od lipnja 2020. Ako brodovi budu prisiljeni ploviti oko južnog vrha Afrike, to će povećati vozarine jer se povećava i vrijeme putovanja.

Tagovi: Sueski kanal, Crocs, Gap, Peloton, Footlocker, željeznički prijevoz, blokada Sueskog kanala, cargo-partner, Nike, Tesla, kontejneri, nafta, plin
PROČITAJ I OVO
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
RAST
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
SARAJEVO - Cijena dionica sarajevskog Bosnalijeka na Sarajevskoj berzi porasla je danas 10 posto vinuvši se na najveći nivo u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE