GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BlockFi bankrotirao; novi težak udarac za tržište kriptovaluta

BlockFi bankrotirao; novi težak udarac za tržište kriptovaluta
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2022 / 18:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kripto tvrtka BlockFi podnijela je zahtjev za zaštitu od stečaja u skladu s Poglavljem 11 na Stečajnom sudu Sjedinjenih Država za okrug New Jersey.

U podnesku je tvrtka navela da ima više od 100.000 vjerovnika, s obvezama i imovinom u rasponu od 1 do 10 milijardi dolara.

U podnesku je tvrtka navela nepodmireni zajam od 275 milijuna dolara FTX-u US, američkom ogranku sada bankrotiranog carstva Sama Bankman-Frieda.

Kao i FTX, BlockFi također ima bahamsku podružnicu. Ta je podružnica pokrenula bankrot na Bahamima istodobno s američkom prijavom.

Zahtjev za bankrot BlockFi-ja pokazuje da najveći otkriveni klijent tvrtke ima bilancu od gotovo 28 milijuna dolara.

"BlockFi se raduje transparentnom procesu koji postiže najbolji ishod za sve klijente i druge dionike", rekao je Mark Renzi iz Berkeley Research Group u izjavi za medije. BRG služi kao financijski savjetnik BlockFi-ja.

Kripto tvrtka, koja nudi trgovačku razmjenu i uslugu skrbništva s kamatama za kriptovalute, bila je jedna od mnogih tvrtki koje su se suočile s ozbiljnim problemima s likvidnošću nakon propasti Three Arrows Capitala.

Tvrtka sa sjedištem u Jersey Cityju u New Jerseyju već je zaustavila povlačenje depozita klijenata i priznala da je imala "značajnu izloženost" sada bankrotiranoj kripto burzi FTX i njenoj sestrinskoj trgovačkoj kući Alameda Research.

“Imamo značajnu izloženost prema FTX-u i povezanim korporativnim entitetima koja obuhvaća obveze koje nam duguje Alameda, imovinu koja se drži na FTX.com i nepovučene iznose iz naše kreditne linije kod FTX.US,” BlockFi je prethodno rekao.

Tvrtka je počela razgovarati sa stručnjacima za restrukturiranje u danima nakon što je FTX podnio stečaj, prema osobama upoznatim s tim pitanjem.

Predstavnik BlockFi-ja nije odmah odgovorio na zahtjeve za komentar.

BlockFi — koji je prema PitchBooku posljednji put procijenjen na 4,8 milijardi dolara — među mnogim je kripto tvrtkama koje osjećaju pritisak kolapsa FTX-a. U srpnju se FTX uključio kako bi pomogao BlockFi-ju da izbjegne bankrot produživši revolving kredit od 400 milijuna dolara i ponudivši potencijalnu kupnju opterećenog zajmodavca.

Tagovi: BlockFi, burza FTX, kriptovalute, Alameda Research, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE