GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blagi rast prometa na Beogradskoj berzi

Blagi rast prometa na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2019 / 18:58
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi blago se oporavilo danas u odnosu na utorak, dok su indeksi nastavili da se kreću u različitom pravcu.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 26 miliona dinara (221,1 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, ponovo je zabeležio gubitak od 0,1 odsto i zaključen je na nivou od 745,81 poena, a BELEXline je porastao za manje od 0,1 procenat na 1.573,59 poena.

Energoprojekt holding je drugi dan zaredom bila najtrgovanija akcija sa prometom od 14,3 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 650 dinara.

Naftna industrija Srbije je oslabila za 0,3 posto na 678 dinara, i istrgovana je u iznosu od 3,7 miliona dinara, dok je duvanska industrija „Filip Moris" registrovala minimalnu pozitivnu korekciju cene, na 3.651 dinar, a ostvarila je promet u vrednosti oko 1,8 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" se našao na čelu liste gubitnika s padom od pola procenta na 880 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,9 miliona dinara, dok je Jubmes banka ojačala za skoro 1,3 posto na 7.089 dinara, a isprometovana je za 0,4 miliona dinara.

Gornjomilanovački Metalac je neznatno potonuo na 1.999 dinara, pri čemu je istrgovan za 0,2 miliona dinara.

Dobitnike su predvodili preferencijalna akcija Komercijalne banke i akcija „Dunav osiguranja" sa identičnim skokom cene od 3,8 odsto na 1.350 dinara, odnosno 1.811 dinara, respektivno, ali su obe hartije imale simboličan promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 66,9 odsto, pri čemu u kupoivini 66,54 procenta, a u prodaji 67,26 posto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim papirima.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Energoprojekt Holding, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica  Telekoma Srbije
OBJAŠNJENJE
NBS: Kupili smo oko trećine ponuđenih obveznica Telekoma Srbije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije demantovala je informaciju koju je objavio dnevni list "Danas" - da je odmah po emitovanju otkupila maksimalno dozvoljenu količinu korporativnih obveznica "Telekoma Srbija". Odgovor Narodne banke Srbije objavljujemo u celini.
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
ANALITIČARI
Jorgić: Bolje da je Telekom izašao na Beogradsku berzu
BEOGRAD - Finansijski analitičar Branislav Jorgić rekao je danas da bi bilo poželjnije da je Telekom Srbija objavio prospekt o poslovanju i emitovao korporativne obveznice za "nepoznate" kupce među kojima su građani, investicioni, penzioni i osiguravajući fondovi, umesto što ih je namenio unapred poznatim kupcima, bankama, kao profesionalnim ulagačima.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - Još jedna mlitava trgovina na Zagrebačkoj burzi donijela je minimalne promjene indeksa i slab promet.
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
SVINJETINA
Katastrofa: Hrvatska je najveći europski uvoznik svinjetine
ZAGREB - U Kini se u prošloj godini zbog pojave afričke svinjske kuge prepolovila svinjogojska proizvodnja. To je za rezultat imalo izvoz europske svinjetine na to tržište i dovelo do povijesno najviših cijena.
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
FOREX
Dolar ojačao nakon prve američke predsjedničke debate
LONDON - Dolar je u srijedu blago ojačao na međunarodnim tržištima prema šest najznačajnijih svjetskih valuta, nadoknadivši dio gubitaka nakon dva dana slabljenja, dok investitori analiziraju prvu debatu američkih predsjedničkih kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE