GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin uzletio iznad 15.000 dolara, na najvišu razinu od početka 2018.

Bitcoin uzletio iznad 15.000 dolara, na najvišu razinu od početka 2018.
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 19:03
Autor: Siniša Malus

NEW YORK - Najvažnija kriptovaluta bitcoin uzletjela je danas iznad razine od 15.000 dolara, što je njegova najviša razina od siječnja 2018.

Riječ je o dnevnom skoku od gotovo devet posto, na 15.223 dolara, a analitičari su skloni ovakav rast pripisati neizvjesnostima oko američkih izbora.

Bitcoin je na meti optimista tijekom cijele ove godine, više nego udvostručujući vrijednost. Njegov meteorski uspon dolazi zahvaljujući neviđenom poticaju globalnih vlada i središnjih banaka tijekom pandemije koronavirusa, za koju neki poznavatelji industrije vjeruju da je virtualnu valutu učinila privlačnijom od klasičnih valuta poput dolara.

"Stvaranje bitcoina djelomično je bilo zbog strahova da povećani fiskalni poticaj devalvira valute na globalnoj razini", rekao je Simon Peters, analitičar za kriptoasset na investicijskoj platformi eToro.

"Kao rezultat toga, kada središnje banke najave opsežne planove upumpavanja novca u ekonomije, mnogi ulagači u kripto zajednici to shvaćaju kao glavni signal za kupnju bitcoina."

Ulagači čekaju najnovije objave monetarne politike Federalnih rezervi, pri čemu se očekuje da će američka središnja banka držati prekonoćne kamatne stope blizu nule i ponoviti potrebu za dodatnim fiskalnim poticajima.

No dugotrajna neizvjesnost oko ishoda američkih predsjedničkih izbora 2020. znači da je malo vjerojatno da će se u bliskoj budućnosti dogovoriti još jedan paket poticajnih mjera za koronavirus.

“Kako se američki izbori postupno bliže kraju, detalji fiskalnog poticaja mogli bi postati jasniji. Bilo koji takav paket mogao bi vidjeti slabljenje američkog dolara i daljnje povećanje cijene bitcoina u budućnosti ”, rekao je Peters.

Investitore u kriptovalute posljednjih su tjedana razveselili potezi PayPala i Facebooka koji će ssasvim sigurno značiti dodatnu popularizaciju kriptovaluta i samim tim pozitivno utjecati na kretanje njihovih vrijednosti.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, PayPal, Facebook, monetarna politika, koronakriza, dolar, Federalne rezerve
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE