GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin skočio iznad 20.000 dolara prvi put u više od dva mjeseca

Bitcoin skočio iznad 20.000 dolara prvi put u više od dva mjeseca
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2023 / 08:56
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je u subotu porastao iznad 20.000 dolara prvi put u više od dva mjeseca.

Bitcoin, najveća i najpoznatija kriptovaluta na svijetu, porastao je 4,6% na 20.853 dolara u subotu u 01:01 GMT, dodajući 922 dolara svom prethodnom zatvaranju.

Kriptovaluta je porasla za 26,4% u odnosu na godišnju najnižu vrijednost od 16.496 dolara od 1. siječnja.

Ether, novčić povezan s ethereum blockchain mrežom, u subotu je porastao za 5,91 % na 1536,9 dolara, dodavši 85,90 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje.

Dok je tržište tehnički još uvijek u medvjeđem tržištu u usporedbi s prošlim tjednom, raspoloženje ulagača se popravlja. Prema Indeksu straha i pohlepe, specifičnoj kriptometriji koja mjeri raspoloženje pomoću pet ponderiranih izvora, osjećaji ulagača o tržištu dosegnuli su najvišu mjesečnu razinu.

Cijena Bitcoina sada je iznad psihološki važne razine od 21.000 USD i mnogi analitičari i trgovci iznose svoja razmišljanja o tome kamo bi cijena BTC-a mogla krenuti sljedeće.

Cointelegraph je istražio neke od ovih perspektiva.

Cijena bitcoina još se nije oporavila sa svojih razina prije FTX-a, ali je 13. siječnja dosegla iznad 21 095 USD po prvi put od 8. studenog 2022. Unatoč snazi nedavnog rasta, neki analitičari vjeruju da cijena BTC-a mora ostati iznad Potpora od 21.000 dolara prije nego što se trenutni bikovski trend može održati.

Prema Glassnodeovoj analizi, “obnovljeni bikovski trend koji je započeo 1. siječnja doveo je bitcoin na razinu od 18,6 do 18,9 tisuća dolara, ali prijelaz na 19 tisuća dolara je neophodan da bi se zatražio novi kanal trgovanja oko 19 do 21 tisuća dolara. Očekuje se otpor oko ovih razina jer se bitcoin suočava sa srednjoročnim silaznim trendom. Ako cijena ne uspije probiti liniju trenda, očekujemo povratak prema području od 16 do 17 tisuća dolara.”

Nedostatak obujma trgovanja oko 18 000 USD pokazuje slabost trenutne aktivnosti na lancu i centralizirane razmjene (CEX). Čini se da najveće količine i ukupna aktivnost okružuju razinu od 16.000 USD, što sugerira da je to solidniji donji prag od trenutnog raspona cijena. S manjim obujmom oko razina viših od 21.000 USD, porast Bitcoina mogao bi biti ograničen na 21.095 USD.

Tagovi: bitcoin, ethereum, Binance, Celsius, Nasdaq, kriptovalute, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE