GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin raste unatoč jačanju dolara

Bitcoin raste unatoč jačanju dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 20:26
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Bitcoin je posljednjih dana ostao bez snage za nove rekorde, pa je cijena dobrih deset posto ispod povijesnog maksimuma.

Međutim, jutros je cijena opet porasla, a za što je ponovno najzaslužniji Elon Musk koji je objavio kako ćete automobile njegove kompanije moći kupovati bitcoinima.

Bitcoin je porastao s 54.700 na više od 56.000 dolara nakon najave Muska, obranivši potporu u utorak na razini od 53.000 dolara. Tesla je početkom veljače objavio da je kupio bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara, potvrđujući valuaciju kriptovalute kao rezervne imovine.

Ovih dana događa se i nešto novo kad govorimo o odnosu različitih vrsta iimovine. Bitcoin sada raste unatoč snazi američkog dolara na deviznim tržištima. Dolarov indeks, koji prati vrijednost zelene novčanice u odnosu na košaricu najvažnijih valuta, popeo se na 92,52 - najvišu razinu od 24. studenog.

Dvije su se klase imovine uglavnom kretale u suprotnim smjerovima od ožujka 2020. Međutim, inverzna korelacija posljednjih je dana ponešto oslabila. Bitcoin se uspio zadržati iznad razine od 50.000 dolara usred porasta dolarovog indeksa.

Iz tehničke perspektive, bitcoin se približava ključnoj razini. Ako je uspije svladati, opet bi bio otvoren put prema rekordnoj razini od 61 tisuće dolara. Na donjoj strani raspona, otpor se formirao na razini od 53.000 dolara.

Kako se sve više svježeg novca ulijeva u ovaj uzbudljivi segment financijskog tržišta, mnogi se vole igrati s predviđanjima koliko će visoko ići. Kripto-poduzetnik Bobby Lee predviđa da će granica od 100.000 dolara pasti do ljeta, a vrhunac ovog bikovskog trenda bit će, rekao je, 300.000 dolara (nije precizirao kada će se to dogoditi) kad slijedi pucanje mjehura i tada vjerojatno predstoji višegodišnji negativni trend.

Predsjednik Feda Jerome Powell također je u ponedjeljak komentirao kriptovalute. Rekao je da se Fed nije žurio s uvođenjem konkurentne digitalne valute, ali nije rekao ništa šokantno u vezi s prirodom kriptovaluta:

"Oni su vrlo nestabilni i stoga nisu baš prikladno skladište vrijednosti, jer nemaju pokriće. To je špekulativna investicija koja je u biti više zamjena za zlato nego za dolar. "

Kako vidimo, sve više investitora ne dijeli Powellov stav...

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, dolar, Elon Musk, Tesla, Bobby Lee, Jerome Powell, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Opicina, Divača i Rijeka od srijede povezane izravnom željezničkom vezom
ŽELJEZNICA
Opicina, Divača i Rijeka od srijede povezane izravnom željezničkom vezom
LJUBLJANA - Slovenske željeznice u srijedu uspostavljaju novu izravnu željezničku vezu između talijanske Opicine, slovenske Divače i Rijeke u Hrvatskoj.
Globalne cijene hrane ove će godine napokon početi padati
HRANA
Globalne cijene hrane ove će godine napokon početi padati
NEW YORK - Rastuće cijene hrane diljem svijeta možda će ove godine napokon dosegnuti dno.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor predvodio rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor predvodio rast indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta povećala su dobitak od ponedjeljka kako su se dionice tehnološkog sektora oporavile na Wall Streetu, a ulagači procjenjuju brze podatke o poslovnoj aktivnosti iz Australije, Japana i Indije.
Wall Street: Indeksi prekinuli negativni niz
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi prekinuli negativni niz
NEW YORK - Američki indeksi su porasli u ponedjeljak, oporavivši se nakon teškog tjedna, kako su se dionice tehnoloških kompanija oporavljale, a napetosti na Bliskom istoku smanjivale. Trgovci su također očekivali objavu velikih zarada.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je optimizam na Zagrebačku burzu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE