GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin raste sedmi uzastopni dan, očekuje se rušenje povijesnog rekorda

Bitcoin raste sedmi uzastopni dan, očekuje se rušenje povijesnog rekorda
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 19:52
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Pozitivan niz bitcoina u četvrtak se protegnuo na sedmi uzastopni dan.

Najpopularnija kriptovaluta danas je vrijedila više od 56.840 dolara i tako se sasvim približila rekordnoj razini od 58.332 dolara. Dio analitičara očekuje da će bitcoin prvi puta u povijesti probiti razinu od 60.000 dolara.

Ovoga puta investitori ulaze u bitcoin ponajprije zbog zaštite od očekivane buduće inflacije bez obzira na to što još nema razloga za pretjeranu zabrinutost oko rasta cijena.

Rastu bitcoina svakako su doprinijele i ohrabrujuće informacije o velikom interesu klijenata Goldman Sachsa za najpopularniju kriptovalutu.

U očima investitora to je digitalno zlato, zaštita od svih ekscesa koje će neizbježno uzrokovati divlje tiskanje novca u režiji središnjih banaka, odnosno prije svega visoka inflacija i devalvacija klasičnih valuta. Kako cijene zlata već nekoliko mjeseci lagano opadaju, postaje sve jasnije da je bitcoin doista preuzeo njegovu ulogu u mnogim portfeljima velikih igrača.

Europska središnja banka (ECB) značajno je u četvrtak podigla procjenu stope inflacije u eurozoni u ovoj godini i najavila brži tempo kupnje imovine u idućem kvartalu kako bi osigurala povoljne uvjete financiranja gospodarstva.

Ove godine ECB sada očekuje inflaciju od 1,5 posto, nasuprot 1,0 posto projiciranih u izvješću u prosincu 2020.

Podsjetivši da je u siječnju i veljači inflacija u eurozoni iznosila 0,9 posto, nakon minus 0,3 posto u posljednjem prošlogodišnjem mjesecu, predsjednica ECB-a Christine Lagarde pripisala je ubrzani rast cijena na početku godine privremenim čimbenicima i višim cijenama energije.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, Goldman Sachs, inflacija, Europska središnja banka, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE