GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin nakon najave Mastercarda juri prema 50.000 dolara

Bitcoin nakon najave Mastercarda juri prema 50.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 22:22
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kriptovaluta bitcoin danas je dosegla novu najvišu razinu u povijesti.

Najpopularnija kriptovaluta prešla je granicu od 48.000 američkih dolara zahvaljujući izdavatelju kreditnih kartica Mastercard, jer je tvrtka najavila da će uskoro omogućiti vlasnicima kartica na svojoj mreži obavljanje određenih transakcija u kriptovalutama.

Na burzi kriptovaluta Bitstamp, bitcoin se popeo na 48.481 USD, malo premašujući prethodni maksimum, također dosegnut ovog tjedna.

"Bez obzira na vaše mišljenje o kriptovalutama - ako ste strastveni fanatik ili krajnji skeptik - činjenica je da ta digitalna imovina postaje sve važniji dio svijeta plaćanja", napisao je Raj Dhamodharan, na službenom blogu Mastercarda u srijedu.

Primjerice, u Mastercardu su nedavno opazili kako ljudi kupuju kriptovalute svojim karticama, a sve više korisnika također pretvara kriptovalute u tradicionalne valute za potrošnju.

"Pripremamo se za budućnost kripto svijeta i plaćanja", nastavio je Dhamodharan. Tako je najavio da će Mastercard ove godine početi podržavati odabrane kriptovalute izravno na svojoj mreži. “Ovo je velika promjena koja će zahtijevati puno rada. Vrlo ćemo dobro razmisliti koju ćemo imovinu podržati ", napisao je, ističući zaštitu potrošača i poštivanje zakona.

“Naša filozofija u vezi s kriptovalutama jednostavna je: riječ je o izboru. Mastercard ne želi preporučiti da počnete koristiti kriptovalute. Ali mi smo ovdje da pružimo podršku kupcima, trgovcima i tvrtkama u prenošenju digitalne vrijednosti - u tradicionalnom ili kripto obliku - kako god žele “, naglasio je Dhamodharan.

Današnja se informacija lijepo nadovezala na nedavnu informaciju Tesle o kupnji milijardu i pol dolara vrijednih bitcoina.

Sve je to voda na mlin za investitore u kriptovalute. Bitcoin se tako stabilno približava magičnoj granici od 50.000 dolara s manjim usponima i padovima, trenutno se krećući oko 48.000 USD. Ostale kriptovalute također lete prema gore; druga najvažnija kripto valuta, ethereum, na primjer, prvi je put probila granicu od 1.800 dolara.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, ethereum, Tesla, Mastercard, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE