GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin na Googleu popularniji od Taylor Swift i Beyonce

Bitcoin na Googleu popularniji od Taylor Swift i Beyonce
POPULARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 07:50
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je ovaj tjedan igrao ulogu "antijunaka", preotevši pozornost pop ikonama Taylor Swift i Beyoncé u popularnosti Google pretraživanja.

Rekordni rast bitcoina doveo je pretraživanja najveće kriptovalute do svoje najviše razine u više od godinu dana, privlačeći više pretraživanja u SAD-u nego dvije glazbene umjetnice zajedno tijekom prošlog tjedna, prema podacima Google Trendsa.

Bitcoin je u više navrata postavio nove vrhunce svih vremena u posljednjih nekoliko dana kako se ulagači slijevaju u digitalnu imovinu. Odobrenje spot-Bitcoin ETF-ova u siječnju, zajedno s entuzijazmom oko sljedećeg događaja prepolovljenja koji se očekuje krajem travnja, a koji će prepoloviti ponudu novoiskopanog bitcoina, pomogao je privući val novih američkih ulagača u imovinu. Ipak, interes za pretraživanje ne znači nužno namjeru kupnje. Posljednji put kada je bitcoin zabilježio ovu razinu interesa pretraživanja bio je u lipnju 2022., kada je token pao za gotovo 40% u jednom tjednu.

Tijekom Super Bowl vikenda početkom veljače, pretraživanja za Swift bila su 14 puta veća nego za bitcoin. No, skok interesa pretraživanja digitalne imovine u ožujku brzo je preokrenuo taj odnos, s prosječnom ocjenom pretraživanja Bitcoina od 53 u prošlom tjednu, u usporedbi sa Swift i Beyoncé, koje su imale prosječne ocjene pretraživanja 38, odnosno devet. Podaci usluge Google Trends ne prikazuju neobrađene brojeve pretraživanja, već koriste indeks od nula do 100 kako bi prikazali relativnu popularnost pretraživanja.

Niz tržišnih neuspjeha i visokoprofilnih kaznenih slučajeva naštetio je maloprodajnom interesu za Bitcoin tijekom posljednjih godina, odražavajući dio tjeskobe o kojoj Swift piše u svojoj pjesmi "Anti-Hero" s kraja 2022. Unatoč tokenu koji postavlja rekorde tijekom ožujka, interes za pretraživanje još uvijek nije dostigao vrhunce iz 2021., kada je dosegao prethodni maksimum.

Tagovi: bitcoin, google, taylor swift, beyonce, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow skočio preko 100 bodova i porastao osmi dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow skočio preko 100 bodova i porastao osmi dan zaredom
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u petak, završivši osmu uzastopnu pobjedničku sesiju i zabilježivši svoj najbolji tjedan u 2024. godini.
Revolut lansirao mjenjačnicu kriptovaluta
KRIPTO SCENA
Revolut lansirao mjenjačnicu kriptovaluta
NEW YORK - Nakon prepolovljenja bitcoin pokazuje slabost i trguje se ispod granice od 60 tisuća eura. Očekivano, samo prepolovljenje nije imalo izravan utjecaj na cijenu najveće kriptovalute.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je Zagrebačkoj burzi pad indeksa uz slabašan promet.
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
PIVO
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
BERLIN - Prodaja piva oporavit će se ove godine, procjenjuju proizvođači širom svijeta, uzdajući se u ljetna sportska događanja, blaža poskupljenja i povoljnije vremenske prilike.
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
POHVALE
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
MALI LOŠINJ - Svjetski poznati lifestyle magazin luksuzne platforme za shopping Porter uvrstio je otok Lošinj u top 9 najljepših destinacija za savršeno ljetno putovanje, dok su luksuzni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta zavrijedili titulu idealnog odmorišta na samome otoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE