GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BIPA Hrvatska u 2016. ostvarila rast bruto prometa od 22 posto

BIPA Hrvatska u 2016. ostvarila rast bruto prometa od 22 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2017 / 15:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Protekle fiskalne godine BIPA Hrvatska zabilježila je porast bruto prometa od 22,01 posto u odnosu na 2015. godinu te je ukupna prodaja narasla na gotovo 60 milijuna eura. Tako je BIPA Hrvatska ponovno nadmašila poslovne rezultate koji su već prethodne godine bili izvrsni. 

U 2017. godini BIPA slavi desetu obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Od dolaska na hrvatsko tržište 2007. godine kompanija bilježi stalan rast s desetak novih prodavaonica i oko 50 novih radnih mjesta godišnje. Tijekom prošle godine, prodajna mreža povećana je za 11 trgovina, čime je otvoreno i 71 novo radno mjesto. Na kraju prošle godine BIPA je na hrvatskom tržištu imala 90 trgovina u kojima su osigurana konkurentna primanja za ukupno 445 zaposlenika. 

BIPA stvara dodanu vrijednost ne samo za svoje kupce, zaposlenike i dioničare, već i za hrvatsko gospodarstvo.

„U 2016. godini BIPA je u razvoj poslovanja uložila četiri milijuna eura i namjera nam je uložiti još četiri milijuna eura tijekom ove godine. Naš je cilj u idućih pet godina otvoriti oko 50 novih trgovina te sukladno tome stvoriti i brojne nove prilike za zaposlenje u BIPA-i. Planiramo povećati naš izvrstan predani tim jer upravo zahvaljujući zaposlenicima možemo nastaviti stvarati novu vrijednost ne samo za kupce i dioničare, već i druge dionike – partnere, dobavljače i gospodarstvo u cjelini“, rekao je glavni izvršni direktor kompanije BIPA Hrvatska Markus Geyer.

Iznimno uspješnu prošlu godinu obilježila je i prodaja kompanije BILLA Hrvatska kompaniji SPAR Österreichische Warenhandels AG, čime se grupacija REWE u Hrvatskoj povukla s tržišta maloprodaje hrane.

“Nakon desetljeća zajedničkog poslovanja s BILLA-om te neprekidnog širenja i rasta, BIPA će sada samostalno potvrditi svoju poziciju na hrvatskom tržištu drogerija. Sve što smo uspjeli ostvariti u proteklih deset godina dovelo nas je do točke na kojoj se trenutno nalazimo - zdrav smo i potpuno afirmiran vodeći igrač i odlučni smo nastaviti daljnji razvoj istim tempom“, istaknuo je glavni operativni direktor kompanije BIPA Hrvatska Davor Katalinić. 

Tagovi: BIPA Hrvatska, BIPA, trgovina, Markus Geyer, Davor Katalinić
PROČITAJ I OVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PIVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PRAG - Konzumacija piva u Češkoj pala je u pandemijskoj 2020. godini na najnižu razinu u gotovo 60 godina, pokazali su podaci udruge pivara.
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
IPSILON
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
PULA - Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da upitamo direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE