GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Binance će preuzeti konkurentski FTX kako bi spriječio kolaps kripto tržišta

Binance će preuzeti konkurentski FTX kako bi spriječio kolaps kripto tržišta
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2022 / 21:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Binance se prometnuo u glavnog kripto konsolidatora usred javnih napetosti s konkurentskim FTX-om.

"Danas poslijepodne, FTX je zatražio našu pomoć. Postoji značajna kriza likvidnosti", tvitao je u utorak izvršni direktor Binancea CZ.

"Kako bismo zaštitili korisnike, potpisali smo neobvezujuće [pismo namjere], s namjerom da u potpunosti preuzmemo http://FTX.com i pomognemo u pokrivanju krize likvidnosti. Provest ćemo punu [due diligence] u narednim danima. "

Kriza likvidnosti u FTX-u — koji je 2022. otkupljivao problematične kripto platforme — nagovještava potencijalnu prodaju kriptovaluta za jačanje financija.

"Stvari su se zaokružile, a http://FTX.com prvi i posljednji investitori su isti: postigli smo dogovor o strateškoj transakciji s Binanceom" tvitao je osnivač i izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried (SBF).

Kripto tržište danas je doživjelo žestoku rasprodaju, iako su se večeras stvari pomalo vratile u kakvu-takvu normalu. Bitcoin je također porastao nakon što je bio pod pritiskom prije nego što je pao na novu najnižu razinu u posljednje dvije godine - 17.300 dolara.

"Strateška transakcija" slijedi dane turbulencija za FTX i njegovu srodnu trgovačku tvrtku, Alameda Research — obje osnovane iu većinskom vlasništvu Bankman-Frieda — s FTX-ovim tokenom (FTT) koji je pao za 58% u posljednja 24 sata.

"Ovo je vrlo dinamična situacija i mi procjenjujemo situaciju u stvarnom vremenu. Binance ima diskrecijsko pravo povući se iz dogovora u bilo kojem trenutku", dodao je CZ. "Očekujemo da će FTT biti vrlo volatilan u nadolazećim danima kako se stvari budu razvijale."

Manja kripto imovina povezana s Alamedom, trgovačkom tvrtkom u vlasništvu Sama Bankman-Frieda iz FTX-a, pretrpjela je veće gubitke. FTX token (FTT), izvorni token FTX platforme za trgovanje, potonuo je za 76,5%. Token je vezan za Ethereumovog konkurenta Solanu, čiji je veliki pokrovitelj Alameda, izgubio je 28,4%.

Tagovi: Binance, FTX, bitcoin, ethereum, kriptovalute, solana, Alameda
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE