GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Binance će formirati fond za oporavak kripto industrije

Binance će formirati fond za oporavak kripto industrije
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2022 / 22:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Binance će formirati fond za oporavak kripto industrije kako bi pomogao projektima koji su iznimno jaki i bitni za industriju, ali im prijeti kriza likvidnosti, napisao je danas na Twitteru CEO Binancea Changpeng Zhao.

Zhao je dao izjavu u svjetlu nedavne krize likvidnosti medvjeđeg tržišta koja je pogodila nekoliko kripto projekata, prisilivši neke od njih da prestanu poslovati.

Fond bi bio otvoren za druge investitore u industriji koji žele ulagati.

Osnivač Trona Justin Sun potvrdio je da će Tron, Huobi Global i Poloniex podržati Binance u njegovoj inicijativi.

Iako nije sasvim jasno na što će se odnositi predloženi fond za oporavak industrije, neki su komentatori također izrazili zabrinutost oko toga kako razlikovati nekoga tko legitimno ima problem s likvidnošću od nekoga tko je prevarant.

“Ne možete zaštititi milijarde u ofsajd obvezama bez prethodnog popravljanja Ponzijevih poslovnih modela. Ovaj industrijski fond zvuči kao glupost ili loša odluka,” rekao je Sean Penso, Managing Partner u Cortelyou Capitalu.

FTX Sama Bankman-Frieda podnio je u petak zahtjev za bankrot prema Poglavlju 11 nakon tjedan dana dramatičnih događaja koji su doveli do toga da se burza suočila s krizom likvidnosti i na kraju zamrznula povlačenja nakon što su klijenti požurili povući svoja sredstva s platforme za trgovanje.

Tvrtkin sestrinski entitet Alameda Research, njegova američka podružnica FTX.US i otprilike 130 povezanih subjekata također će podnijeti zahtjev za stečaj.

S obzirom na visok profil FTX-a, koji je sklopio ugovore sa sportskim zvijezdama poput Toma Bradyja i masivni ugovor vrijedan 135 milijuna dolara za preimenovanje stadiona Miami Heat, postoji strah da će njegov kolaps imati kaskadni učinak na cijelu industriju, s više velikih tvrtki koje će slijediti isti put.

Tagovi: Binance, bitcoin, kriptovalute, Tron, Huobi Global, Poloniex, burza FTX, Changpeng Zhao
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE