" /> "> Biljana Srbljanović: Beli listić pokazaće političkim elitama do koje mere smo zadovoljni | SEEbiz.eu

Biljana Srbljanović: Beli listić pokazaće političkim elitama do koje mere smo zadovoljni

Biljana Srbljanović: Beli listić pokazaće političkim elitama do koje mere smo zadovoljni
BOJKOT IZBORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2011 / 14:57
Autor: SEEbiz/Blic
BEOGRAD - Građani imaju jedno oružje, to je njihov glas - kaže za "Blic" Biljana Srbljanović, dramski pisac, komentarišući mogućnost velikog broja belih listića na izborima.
Uprkos predlozima i ocenama pojedinih intelektualaca da će na predstojećim izborima najviše biti nevažećih glasova ili takozvanih belih listića budući da se građani osećaju iznevereno, šanse da prešvrljani listići zabeleže značajniji rezultat su male, smatraju politički analitičari.

"Beli glas nije ni apstinencija ni nezainteresovanost, on je, naprotiv, velika politička zainteresovanost građana da kažu i pokažu političkim elitama do koje mere su nezadovoljni. To ne znači ne izaći na izbore, to znači mobilisati se i izaći na glasanje, a tim gestom pokazati šta se misli o ponuđenim opcijama  - kaže Biljana Srbljanović.

Na pitanje, da li su beli listići pravi način, s obzirom na tešku situaciju u zemlji, Biljana Srbljanović kaže:

"Sad je, baš zbog teške situacije u zemlji, opravdano više nego ikad, inače će se ta „teška situacija“ legitimno nastaviti i u sledeće četiri godine. Uvek postoji mogućnost nelegitimnosti izbora, ta kriza bi bila ozbiljna, ali i otrežnjujuća. A otrežnjenje nam jedino i treba."
 
Kampanja na Facebooku

Kakvo je raspoloženje po pitanju „belih glasova“, govori i podatak da je na Facebooku otvorena stranica „Kampanja - nevažeći glasovi“, koju je do sada podržalo hiljadu ljudi.


Tagovi: Biljana Srbljanović, glasanje, izbori
PROČITAJ I OVO
Turistički sektor: Ovo su četiri mjere za spas turizma
MJERE
Turistički sektor: Ovo su četiri mjere za spas turizma
ZAGREB - Zbog iznimne sezonalnosti hrvatskog turizma koji u četiri ljetna mjeseca ostvaruje 85 posto ukupnog prometa, realno je očekivati da će turistički sektor poslovne probleme vući sve do proljeća 2021.
Dogovorno suspendiran Kolektivni ugovor ugostiteljstva
SUSPENZIJA
Dogovorno suspendiran Kolektivni ugovor ugostiteljstva
ZAGREB - HUP-Udruga ugostiteljstva i turizma, Sindikat turizma i usluga Hrvatske te Sindikat Istre Kvarnera i Dalmacije potpisali su Sporazum koji izvan snage stavlja Kolektivni ugovor ugostiteljstva (potpisan 20. prosinca 2019.) te njegov Dodatak (potpisan od 4. veljače 2020.).
Upute MINT-a za privatne iznajmljivače smještaja i OPG-ove za mjere odgode
UVJETI
Upute MINT-a za privatne iznajmljivače smještaja i OPG-ove za mjere odgode
ZAGREB - Ministarstvo turizma (MINT) objavilo je upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja i nisu u sustavu PDV-a o tome što i kako napraviti te gdje se javiti za odgodu ili oslobađanja plaćanja paušala za turističku pristojbu i turističku članarinu te paušala poreza na dohodak.
Neum: Ljetna sezona će propasti
CRNE PROGNOZE
Neum: Ljetna sezona će propasti
NEUM - Možemo očekivati propalu ljetnu sezonu u Neumu, kazao je Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Općine Neum u razgovoru za BHRT u povodu aktuelne krize izazvane širenjem koronavirusa.
Wall Street prekinuo pozitivni niz
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street prekinuo pozitivni niz
NEW YORK -  Delta Airlines, American Airlines i United Airlines pali su između 6% i 11%. Američki ministar financija Steve Mnuchin rekao je da pomoć nije financijska potpora i da će odobrena sredstva morati biti nadoknađena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE