GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BiH inzistira na skupljoj varijanti Pelješkog mosta

BiH inzistira na skupljoj varijanti Pelješkog mosta
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2016 / 08:59
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
DUBROVNIK - Dok se u javnosti iznova govori o gradnji pelješkog mosta, aktualiziraju se i problemi s BiH, ali i nova do sada neistražena rješenja spajanja sjevera i juga tunelom, što je, po nekima, jeftinija varijanta i bez međunarodnih prijepora sa susjedima.
Bosanskohercegovačka strana inzistira na "starim" dimenzijama mosta iz Sanaderova doba (55 metara visine uz glavni raspon luka od 500 metara), dok su Hrvatske ceste iznijele nova projektna rješenja (35 metara visine i raspon od 250 metara), što zadovoljava prometne potrebe uz nižu cijenu gradnje za gotovo milijardu kuna.

Naime, gradnja mosta od Komarne do Brijeste i pristupnih cesta s pelješke i neretvanske strane po izmijenjenom projektu stajala bi oko 2,6 milijardi kuna, dok je cijena mosta po starom modelu, na kojem inzistira BiH, 3,5 milijardi kuna.

– Što se tiče stava BiH, mi tražimo svjetske norme za most, i to najmanje 60 metara plovne visine i 500 metara glavni raspon, kojim bi se odvijala plovidba na međunarodnom plovnom putu od neumskog akvatorija do otvorenog mora – ističe predsjednik Pomorskog društva BiH Ševal Kovačević, navodeći svjetski poznate mostove, poput mosta "Grose Belt" u Danskoj, zatim mosta između Danske i Švedske, kao i mosta "Sultan Fatih" na Bosporu.

Osim toga, Kovačević naglašava da more u Neumu nije plitko te da mogu uplovljavati brodovi svih veličina, u čemu ih ne smije ograničavati pelješki most.

– Granica na moru između BiH i Hrvatske ide sredinom Malostonskog zaljeva. Tamo BiH ima oko sedam kilometara četvornih površine mora, koje je odmah uz obale Kleka duboko oko 21 metar, a na sredini zaljeva oko 27 metara. To ne tvrdimo mi, nego Amerikanci koji su ispitivali dno mora prije šest godina – naglašava Ševal Kovačević.

Ako bosanska strana i dalje bude inzistirala na visini mosta od 50 do 60 metara, Hrvatska bi se mogla naći u ozbiljnim problemima budući da je Europskoj komisiji, koja bi bila 80-postotni financijer mosta, predstavljeno rješenje od 35 metara visine. Nitko ne zna zbog čega BiH inzistira na šezdesetmetarskom mostu, jer svi brodovi koji su im do sada uplovljavali bili su niži od 35 metara.

Do sada su u Neum uplovljavali turski ratni brodovi "Cezayirli Gazi Hasanpaša" i "TCG Sokullu Mehmet Pasa" (Mehmed-paša Sokolović), kojima, s obzirom na veličinu, ni u kom slučaju ne bi zasmetao pelješki most.

Poznati hrvatski arhitekt Ivica Plavec ističe da je moguće postići i gabarite pelješkog mosta na kojima inzistira BiH, ali on ovom projektu pristupa na potpuno drukčiji način.

– Na pelješki most ne treba gledati samo kao na infrastrukturni projekt, nego puno šire, u kulturnom i turističkom smislu – pojašnjava Plavec, koji nudi potpuno novi projekt mosta u obliku pčelinjeg saća, od drveta i stakla. Most dug 2,5 kilometara, po ideji Ivice Plaveca, osim prometnice, imao bi i druge razne sadržaje, poput hotela, apartmana, izložbenih prostora, muzeja, sportskih i trgovačkih centara. Kada bismo se odlučili na ovu varijantu, Hrvatska bi mogla aplicirati prema EU fondovima za sport i kulturu, dok u slučaju postojećeg projekta Jure Radića na raspolaganju ostaju jedino fondovi za prometnu infrastrukturu, mišljenja je Plavec.

– Most po nacrtu Jure Radića je preskup jer zahtijeva dodatna ulaganja s obzirom na sastav tla u podmorju na lokalitetu mosta – smatra arhitektica Maja Bručić.

– Kada se gleda ukupna cijena mosta, treba uzeti u obzir tri vertikalne udaljenosti, od mosta do površine mora, od razine mora do dna Neretvanskog kanala te od dna do tvrdog terena u podmorju, što je oko 100 metara ispod razine mora. Ukupna visina ovakvog mosta od temelja do luka mosta je 140 metara, što je zahtjevan posao za pouzdane inženjere, koji moraju sidriti ankere i osigurati kompletnu konstrukciju mosta – kaže Bručić.

– Takav most nije pametno graditi na ovoj lokaciji. Definitivno najbolje rješenje je ili plutajući most ili tunel, što se primjenjuje u svijetu na sličnim lokacijama – pojasnila je Bručić.

Kada bi se ispoštovala želja Pomorskog društva BiH i izgradio most od 60 metara visine, bez obzira što je milijardu kuna skuplji, ispod takvog mosta (ako spusti dimnjake) mogao bi se provući "Oasis of The Seas", najveći kruzer na svijetu, koji je dugačak 360 metara, širok 47, visok 65 metara, a može povesti 5800 putnika.

Drugim riječima, investirati u takav most je nepotrebno bacanje novca, a pretpostavlja se da ni Europska komisija neće blagonaklono gledati na ovakve zahtjeve iz Sarajeva.

Tagovi: Pelješki most, Ševal Kovačević, Ivica Plavec, Koridor Vc, Jure Radić, Maja Bručić
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE