GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biciklistička staza spojit će Hercegovinu i Dubrovnik trasom nekadašnjeg Ćire

Biciklistička staza spojit će Hercegovinu i Dubrovnik trasom nekadašnjeg Ćire
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2015 / 11:28
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Trasom nekadašnje uskotračne pruge kojom je vozio popularni vlak zvan Ćiro, koja je povezivala Hercegovinu s Dubrovnikom i Konavlima, dvije regije uskoro će se povezati biciklističkom stazom čija će se gradnja najvećim dijelom financirati sredstvima Europske unije, objavili su u četvrtak tiskani mediji u BiH nakon što je jučer u općini Ravno na jugu te zemlje potpisan memorandum o suradnji.
Potpisanim memorandum predviđa se izgradnje biciklističke staze i drugih sadržaja, kao i rad na promicanju i razvoju turizma, a potpisali su ga direktorica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) Melanija Milić, direktor konavoske Turističke zajednice Frano Herendija kao i predstavnici Regionalne razvojne agencije Hercegovine, općina Trebinje, Čapljina, Ravno i Neum te Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike".

Projektom je predviđeno da se od Mostara do Konavala uredi i obilježi biciklistička staza dužine oko 200 kilometara trasom kuda je nekada prolazila uskotračna pruga. Uz stazu će se graditi i odmorišta te će se postaviti informativni pultovi na kojima će se prikazati povijest ovog legendarnog željezničkog pravca te najvažnije informacije o biciklističkoj stazi.

Projekt će u najvećem dijelu financirati Europska unija kroz Program prekogranične suradnje. Vrijednost projekta je 643.000 eura, od čega je Europska unija odobrila 539.000 eura iz IPA sredstava predpristupne pomoći. Nositelji projekta i partneri sufinanciraju projekt u ukupnoj vrijednosti od blizu 104.000 eura.

Biciklistička staza trebala bi se graditi ove godine, a rok za završetak radova je 24 mjeseca.

Tagovi: Ćiro, Hercegovina, biciklizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE