GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Živnulo trgovanje, indeksi se blago oporavili

Beogradska berza: Živnulo trgovanje, indeksi se blago oporavili
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 18:10
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je danas zabeležena nešto življa investiciona aktivnost i blagi opravak indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 41,7 miliona dinara (354,8 hiljada evra), od čega se približno polovina odnosi na državne dužničke hartije.

Indeks BELEX15 je ojačao za 0,2 odsto, na 715,02 poena, a BELEXlajn je zaključen u minimalnom plusu, na 1.517,97 poena.

Naftna industrija Srbije je dominirala na tržištu akcija sa prometom od 14,4 miliona dinara, pri čemu je registrovala rast cene za pola procenta na 610 dinara.

Akcija Metalca iz Gornjeg Milanovca je bila najveći dobitnik sa skokom vrednosti od 1,1 posto, na 1.841 dinar, a istrgovana je za 1,8 miliona dinara, dok je proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas bio jedini gubitnik s padom od 2,2 odsto, na 13.200 dinara, uz realizaciju neznatno manju od 1,0 milion dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Phlip Morris“ se zadržala na nivou od 6.320 dinara, ostvarivši promet od 0,6 miliona dinara, a Galenika Fitofarmacija je isprometovana za približno 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni 2.550 dinara.

Akcije društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić, iz Srpskog Miletića, ojačale su na MTP tržištu za 0,6 posto, vrativši se na raniji nivo od 4.201 dinar, a zabeležile su trgovanje vredno 2,9 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 63,28 posto, u kupovini 66,72 procenta a u prodaji 59,84 odsto.

Državna obveznica serije RSO20191, deniminovana u evrima i s rokom dospeća u januaru 2040. godine, ostvarila je promet u iznosu od 19,8 miliona dinara (oko 168,4 hiljade evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEX15, Poljoprivredna proizvodnja Miletić, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE