GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Žitopromet-mlin u fokusu, indeksi porasli

Beogradska berza: Žitopromet-mlin u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2015 / 15:24
Autor: SEEbiz / Sinteza invest
BEOGRAD - Početak nove trgovačke sedmice doneo je rast oba indeksa i veliki promet.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 porastao je za 0,68 odsto na 661,88 poena, dok je indeks BELEXline poskočio za 0,72 odsto na 1.343,09 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 151,5 miliona dinara.

Trgovanje su obeležile akcije Žitopromet-mlina iz Sente (ZMSE) kojima se trguje na MTP segmentu tržišta. Ukupan promet iznosio je 142,4 miliona dinara, pri čemu je cena porasla za maksimalnih 40 odsto na 7.000 dinara. Ostatak tržišta morao je da se zadovolji prometom od svega 9 miliona dinara. Nepunih 1,9 miliona dinara prometa zabeležile su akcije Naftne Industrije Srbije (NIIS) uz blagu korekciju cene za 0,4 odsto na 747 dinara. Za nijansu nižu realizaciju imale su akcije Mlekare iz Subotice (MLSU) od 1,85 miliona dinara, ali je cena porasla za 1,6 odsto na 1.649 dinara. Vlasnički papiri Jedinstva iz Sevojna (JESV) registrovali su promet od 1,4 miliona dinara. Zbog dnevnog rasta cene od 1,42 odsto, indikativna cena za naredno trgovanje iznosiće 5.578 dinara. Rastu indeksa doprinele su i akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) jer je cena uzletela za 6,9 odsto na 3.550 dinara, uz ostvarenu realizaciju od 0,8 miliona dinara.

Od hartija iz bankarskog sektora, kakvu-takvu realizaciju od 0,46 miliona dinara, imale su obične akcije Komercijalne banke (KMBN), čija je cena porasla za 0,23 odsto na 2.205 dinara. Prioritetne kumulativne akcije AIK banke (AIKBPB) potonule su za 7,01 odsto na 730 dinara, ali je promet iznosio samo 0,1 miliona dinara.

Tržište duga registrovalo je promet od skromnih 4,6 hiljada evra.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Žitopromet-mlin, Naftna industrija Srbije, Mlekara Subotica, Jedinstvo Sevojno, AIK banka, BSE:MLSU, BSE:NIIS, BSE:AIKB, BSE:JESV, BSE:ZMSE
PROČITAJ I OVO
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
CLOSING BELL BSE
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
BEOGRAD – Snažan pad akcija je, osim na svetskim tržištima kapitala, registrovan prvog trgovačkog dana u nedelji i na Beogradskoj berzi, gurnivši BELEX indekse na negativnu teritoriju.
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
CLOSING BELL ZSE
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
ZAGREB - Negativan sentiment s globalnih burzi zbog širenja razmjera epidemije korona virusom prelio se i na domaće tržište kapitala, pri čemu su samo dva izdanja zaključila u pozitivnom teritoriju.
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
POVJERENJE
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
MOSKVA - Međunarodni investitori aktivno kupuju ruske korporacijske i državne vrijednosne papire, potaknuti stabilnošću i predvidljivošću ekonomske politike, ocjenjuju u ponedjeljak ruske Ria Novosti prenoseći navode pojedinih analitičkih kuća.
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
FOREX
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
LONDON - Tečaj eura oslabio je u ponedjeljak na međunarodnim tržištima, dok je dolar ojačao prema košarici valuta zbog straha od brzog širenja koronavirusa izvan Kine koji je investitore potaknuo da kapital više usmjeravaju ka sigurnom utočištu dolaru.
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak ujutro Crobex indeksi oštro pali, uz povećani promet, pa tako prate oštar pad cijena dionica na europskim i ostalim svjetskim burzama na kojima je zavladala panika zbog širenja koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE