GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Zaustavljen rast BELEX indeksa

Beogradska berza: Zaustavljen rast BELEX indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2020 / 20:26
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Poslednji radni dan u ovoj trgovačkoj nedelji na Beogradskoj berzi obeležila je izuzteno slaba investiciona aktivnost i blagi pad BELEX indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 5,1 miliona dinara (43,7 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je skliznuo za nepunih 0,2 posto na 637,63 poena, ali je u odnosu na prošlu sedmicu jači za 1,2 procenta, dok je BELEXline potonuo danas za 0,5 posto na 1.434,38 poena, a na nedeljnom nivou je u minusu za oko 0,6 procenata.

Najtrgovanija je bila akcija Naftne industrije Srbije s prometom od 2,6 miliona dinara, po ceni od 569 dinara, nižoj za pola procenta u odnosu na nivo na kojem je zaključena u četvrtak.

Jubmes banka se zadržala na ceni od 5.105 dinara, a isprometovana je za 0,6 miliona dinara, dok je Dunav osiguranje ostvarilo trgovanje u vrednosti pola miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.000 dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je predvodilo dobitnike dana sa skokom vrednosti akcije od 5,4 procenta na 5.800 dinara, uz realizaciju u iznosu nešto većem od 0,3 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je zabeležio gubitak od 2,7 odsto i zaključio trgovanje na cenovnom nivou od 11.671 dinara, uz promet od približno 0,3 miliona dinara.

Gornjomilanovački Metalac je ojačao za 1,1 procenat na 1.770 dinara, uz realizaciju od skoro 0,2 miliona dinara, dok je na čelu liste gubitnika bilo saobraćajno preduzeće Lasta , koje je palo za 16 procenata na 557 dinara, a istrgovano je za 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 25,27 odsto, pri čemu u kupovini 3,82 procenta a u prodaji 46,73 posto.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, Jedinstvo Sevojno, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE