GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Zaustavljen pad indeksa, Philip Morris dominirao

Beogradska berza: Zaustavljen pad indeksa, Philip Morris dominirao
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 18:47
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze prekinuli su danas silazni trend i zaključili trgovanje s malim dobicima, dok je aktivnost investitora ostala uzdržana.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 9,2 miliona dinara (78,2 hiljade evra).

Indeks BELEX15 se oporavio za 0,1 posto, na 778,88 poena, a BELEXline je neznatno napredovao do nivoa od 1.647,54 poena.

Preferencijalna akcija duvanske industrije Philip Morris dominirala je na trgovanju s prometom od 4,6 miliona dinara, a ujedno je zabeležila i najveći rast od 3,8 procenata, na 6.900 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je isprometovana za 2,0 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.700 dinara, a preferencijalna akcija te banke je ostvarila trgovanje iznad 0,2 miliona dinara po ceni od 1.200 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Naftna industrija Srbije je ojačala za pola procenta, na 614 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,6 miliona dinara, dok je saobraćajno preduzeće Lasta skliznulo za 0,1 procenat završavajući dan na 1.100 dinara, uz promet od 0,5 miliona dinara.

Pirotski Tigar je istrgovan za preko četvrt miliona dinara po ceni akcije od 13 dinara.

Trgovanje na MTP tržištu je splasnulo. Najveći promet je iznosio nešto više od 0,5 miliona dinara, a ostvarila ga je akcija Livnice čelika Termovent iz Bačke Topole, uz pad vrednosti za skoro 5,3 odsto, na 2.700 dinara.

Za poljoprivredno društvo Irmovo Kisač ovo je bio jedan od najgorih trgovačkih dana, budući da se vrednost njegove akcije stropoštala za čak 11,4 posto, na 2.310 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 18,15 posto, u kupovini 12,69 procenata, a u prodaji 23,61 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, Lasta, Tigar, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Komercijalna banka, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE