GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Zaustavljen pad indeksa, Komercijalna banka dobitnik dana

Beogradska berza: Zaustavljen pad indeksa, Komercijalna banka dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2018 / 17:21
Autor: SEEbiz / tanjug
BEOGRAD – Investitori su danas bili malo raspoloženiji za trgovanje na domaćem tržištu akcija nego juče, a i BELEX indeksi su se blago oporavili nakon dvodnevnog pada.
Ukupan promet na trgovanju iznosio je blizu 12 miliona dinara (101,3 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za pola procenta na 740,24 poena, a BELEXlajn se popeo za 0,4 odsto na 1.538,35 poena.

Najveći promet su zabeležile akcije vranjskog proizvođača grejnih tela i štednjaka, Alfa plama, koje su istrgovane za 10 miliona dinara po prosečnoj ceni od 34.000 dinara, za 1,5 odsto višoj nego na prethodnom trgovanju.

Naftna industrija Srbije je blago oslabila, za 0,1 posto na 685 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,7 miliona dinara, a približno toliki promet je zabeležila i duvanska industrija „Filip Moris", koja je neznato ojačala zaključivši trgovanje na cenovnom nivou od 3.499 dinara.

Dobitnik dana su bile obične akcije Komercijalne banke s rastom cene od 2,4 procenta do nivoa od 2.053 dinara, a isprometovane su za četvrt miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" je takođe zaključio trgovanje u „zelenom", ojacavši za 0,1 posto na 1.679 dinara, uz neveliku realizaciju od 0,1 milion dinara.

Aktivnost stranih investitora na Beogradskoj berzi danas je bila izuzetno slaba, budući da je njihov udeo u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosio svega 2,72 odsto, i to u kupovini 3,98 procenata, a u prodaji 1,46 posto.

Danas nije trgovano državnim obveznicama na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Naftna industrija Srbije, Alfa Plam, Aerodrom Nikola Tesla, BSE:KMBN, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:ALFA
PROČITAJ I OVO
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
KAMPANJA
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
ZAGREB - Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
GASTRO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje poticajne gospodarske mjere, no trguje se suzdržano zbog rasta napetosti između SAD-a i Kine.
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
INDIKATORI
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
BEOGRAD - Jedna australska kompanija tokom istraživanja na području opštine Rekovac, nedaleko od Jagodine otkrila je indikatore koji upućuju na značajnu mineralizaciju bora i litijuma – elemenata koji su nezamenljivi u sektoru proizvodnje baterija i vozila na električni pogon.
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
KVALITETA
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
LJUBLJANA - Uprava za sigurnost hrane (UVHVVR) provela je inspekciju maslinovog ulja na malo između 5. i 11. listopada prošle godine. Ukupno je 28 uzoraka obrađeno i ispitano na kemijske parametre, a također je senzorno ocijenjeno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE