GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Vrednost indeksa neznatno skliznula

Beogradska berza: Vrednost indeksa neznatno skliznula
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 19:17
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Vrednost indeksa Beogradske berze je minimalno skliznula prvog trgovačkog dana u nedelji, dok je trgovanje akcijama ostalo krhko. Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 10,9 miliona dinara (92,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je registrovao zanemarljivo kretanje zaključivši dan na nivou od 663,27 poena, a BELEXline se spustio za 0,1 posto, na 1.475,32 poena.

Najtrgovaninja je bila obična akcija Komercijalne banke s prometom od 7,0 miliona dinara, po neznatno višoj ceni od 2.301 dinar.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je oslabio za 0,6 procenata, na 12.920 dinara, uz realizaciju u iznosu od 2,6 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije isprometovana za oko 0,6 miliona dinara po ceni od 547 dinara, nižoj za oko 0,5 odsto nego u petak.

Akcija Aerodroma Nikola Tesla povećala je vrednost za 0,9 procenata, na 918 dinara, a ostvarila je trgovanje vredno nešto manje od 0,5 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna se našla na čelu liste gubitnika s padom cene od 2,7 posto, na 3.600 dinara, a ostvarila je promet u iznosu od 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupom prometu na tržištu akcija imali udeo od 82,23 posto, u kupovini 76,04 procenta, a u prodaji 88,43 odsto.

Na Berzi danas nije trgovano obveznicama Republike Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Messer Tehnogas, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE