GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Uskršnji praznici prigušili trgovanje

Beogradska berza: Uskršnji praznici prigušili trgovanje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2019 / 17:49
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je poslednjeg trgovačkoj dana u ovoj radnoj nedelji, skraćenoj zbog uskršnjih praznika po Julijanskom kalendaru, opala investiciona aktivnost, a u negativnoj teritoriji su trgovanje zaključila oba BELEX indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 18,5 miliona dinara (157,2 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je oslabio za 0,4 odsto na 746,26 poena, a toliki gubitak beleži i na nedeljnom nivou. BELEXline je na dnevnom nivou skliznuo za trećinu procenta na 1.599,15 poena, dok u odnosu na prošlu sedmicu ima nepromenju vrednost.

Kompanija Sojaprotein iz Bečeja, koja se bavi preradom isključivo genetski nemodifikovanog sojinog zrna (NON-GMO), dominirala je na trgovanju s prometom od 3,0 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 180 dinara.

Preduzeće „Voda Vrnjci" iz Vrnjačke Banje takođe se zadržalo na ranijem cenovnom nivou od 4.100 dinara, a isprometovano je za 2,6 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije ojačala za oko 0,3 procenta na 747 dinara, uz realizaciju od 2,4 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je oslabila za 1,0 procenat na 2.798 dinara, ostvarila je trgovanje vredno 2,3 miliona dinara, dok je prioritetna akcija te banke ostala na nepromenjenom nivou od 1.165 dinara, uz promet od približno 0,2 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" je potonuo za 0,1 procenat na 799 dinara, uz realizaciju od nepunih 2,0 miliona dinara.

Gubitnik dana je bila valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna, čija je akcija pala za 4,0 posto na 2.125 dinara, uz neveliki promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 32,06 procenata, pri čemu u kupovini sa 27,64 odsto, a u prodaji sa 36,48 posto.

Državnim obveznicama Srbije danas nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, komercijalna banka, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
GASTRO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje poticajne gospodarske mjere, no trguje se suzdržano zbog rasta napetosti između SAD-a i Kine.
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
INDIKATORI
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
BEOGRAD - Jedna australska kompanija tokom istraživanja na području opštine Rekovac, nedaleko od Jagodine otkrila je indikatore koji upućuju na značajnu mineralizaciju bora i litijuma – elemenata koji su nezamenljivi u sektoru proizvodnje baterija i vozila na električni pogon.
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
KVALITETA
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
LJUBLJANA - Uprava za sigurnost hrane (UVHVVR) provela je inspekciju maslinovog ulja na malo između 5. i 11. listopada prošle godine. Ukupno je 28 uzoraka obrađeno i ispitano na kemijske parametre, a također je senzorno ocijenjeno.
Blagi optimizam za nautički sektor i ACI: Stiže 150 megajahti
NAUTIČKI TURIZAM
Blagi optimizam za nautički sektor i ACI: Stiže 150 megajahti
RIJEKA - Prosječni najam za jahtu duljine 100 metara je devet milijuna kuna tjedno, od čega izravno u državni proračun ide milijun i 170 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE