GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Trgovanje usahnulo, indeksi bez promene

Beogradska berza: Trgovanje usahnulo, indeksi bez promene
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2018 / 17:21
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Nevelika investiciona aktivnost zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija, a oba berzanska indeksa su trgovanje završila na gotovo istim pozicijama na kojima su bili prethodnog dana.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 8,1 milion dinara (69 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15 se zadržao na nivou od 730,24 poena, a BELEXline je registrovao zanemarljivu pozitivnu korekciju zaključivši trgovanje na 1.535,34 poena.

U fokusu investitora je drugi dan zaredom bio Aerodrom „Nikola Tesla", čije su akcije isprometovane za 6,0 miliona dinara po prosečnoj ceni od 1.689 dinara, neznatno nižoj nego juče.

Naftna industrija Srbije se zadržala na ceni od 679 dinara, i ostvarila trgovanje vredno 0,9 miliona dinara, dok je vranjski proizovđač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam, ojačao za 0,3 procenta na 33.600 dinara, uz promet u iznosu od gotovo 0,6 miliona dinara.

Akcije Energoprojekt holdinga su istrgovane za 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 690 dinara, a istu realizaciju su zabeležile i akcije saobraćajnog preduzeća „Lasta", uz pad cene za četvrtinu procenta na 399 dinara.

Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu, Hempro iz Beograda, zabeležilo je takođe promet od 0,1 milion dinara po ceni od 510 inara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa udelom od 43,75 odsto, pri čemu u kupovini sa 7,93 procenta, a u prodaji sa 79,57 posto.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holding, Lasta, BSE:NIIS, BSE:AERO, BSE:ENHL, BSE:LSTA
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE