GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Strani investitori više kupovali obveznice nego akcije

Beogradska berza: Strani investitori više kupovali obveznice nego akcije
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2018 / 17:44
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je poslednjeg trgovačkog dana u nedelji zabeležen ukupan promet od 39,2 miliona dinara (331,3 hiljade) evra, a BELEX indeksi ovu sedmicu završavaju u znatnom padu u odnosu na prethodnu.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, danas se zadržao na nivou od 724,72 poena, dok je na nedeljnom nivou oslabio za skoro 1,7 odsto, a BELEXlajn je skliznuo naniže na 1.520,95 poena, zaključujući trgovačku nedelju s minusom od pola procenta.

Na tržištu akcija je najveći promet zabeležio vranjski Alfa plam, u iznosu od 5,2 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 33.501 dinar.

Obične akcije Komercijalne banke nastavile su uzlazni trend, ojačavši za 0,9 posto na 1.897 dinara, uz trgovanje vredno 4,6 miliona dinara, dok je Aerodrom “Nikola Tesla” oslabio za 0,6 procenata, zaključivši trgovanje na ceni od 1.690 dinara, uz realizaciju od 2,0 miliona dinara.

Akcije Naftne industrije Srbije su istrgovane za 1,0 milion dinara po prosečnoj ceni od 686 dinara, za 0,4 posto višoj nego na prethodnom trgovanju, dok je Energoprojekt holding pao za 1,4 procenta na 691 dinar, uz promet od četvrt miliona dinara.

“Dunav osiguranje” je bilo dobitnik dana s rastom cene od 8,0 odsto na 1.205 dinara, uz neveliko trgovanje, dok je gubitnike predvodio bečejski Sojaprotein koji se stropoštao za 7,8 odsto na 130 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 35,54 odsto, pri čemu u kupovini sa 22,55 procenata, a u prodaji sa 48,54 odsto.
Dve serije obveznica Republike Srbije, denominovane u evrima, zabeležile su ukupan promet od oko 25,1 milion dinara (212,1 hiljada evra). Udeo stranih investitora u prometu obveznica iznosio je 25,46 procenata.

Obveznica serije RSO16137, denominovana u evrima, s rokom dospeća u maju 2026., istrgovana je za približno 12,8 miliona dinara (108 hiljada evra), a serija RSO18170, koja dospeva u januaru 2023. godine, ostvarila je promet od 12,3 miliona dinara (104,1 hiljada evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Dunav osiguranje, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:DNOS, BSE:KMBN
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE