GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Splasnuo promet, indeksi u crvenom

Beogradska berza: Splasnuo promet, indeksi u crvenom
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 19:08
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi opao je danas na 23,2 miliona dinara (197,6 hiljada evra), a indeksi su zaključeni na negativnoj teritoriji.

BELEX15 je potonuo za pola procenta na 758,45 poena, a BELEXline za 0,3 posto, na 1.630,95 poena.

„Dunav osiguranje“ je bilo najtrgovanija akcija na Open Marketu s iznosom od skoro 1,1 milion dinara uz blagi porast cene za 0,1 odsto, na 3.610 dinara, dok je Metalac iz Gornjeg Milanovca zabeležio zanemarljivu negativnu korekciju na 1.869 dinara, uz promet od pola miliona dinara.

Akcija saobraćajnog preduzeća Lasta je napredovala do nivoa od 1.200 dinara, a isprometovana je za 0,4 miliona dinara.

Prioritetna akcija Komercijalne banke je skočila za 2,3 procenta, na 1.200 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,3 miliona dinara, a nasuprot tome, obična akcija tog zajmodavca je zaključena u padu od čak 2,8 odsto, na 3.325 dinara, a isprometovana je za 0,1 milion dinara.

Proizvođačc i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je ostvario trgovanje u vrednosti od 0,1 miliona dinara po ceni 14.012 dinara, za trećinu procenta boljoj nego na prethodnoj sesiji.

Preduzeće za promet i proizvodnju hemijske i tehničke robe, Tehnohemija Beograd, dominiralo je MTP tržištu s prometom od 15 miliona dinara, ali uz oštar pad cene od preko 16,6 odsto, na 250 dinara.

Kompanija AMS osiguranje je uzletela za približno 7,3 procenta na 1.401 dinar, a istrgovana je za 4,2 miliona dinara, dok je poljoprivredno društvo Irmovo Kisač zaključilo dan s dobitkom od 0,1 posto, na 2.302 dinara, uz realizaciju u iznosu od preko 0,8 miliona dinara.

Strani investitori gotovo da se nisu uključivali u današnje trgovanje.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, Tehnohemija, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Lasta
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i vrlo niska likvidnost
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i vrlo niska likvidnost
ZAGREB - Na hrvatskom tržištu kapitala u četvrtak nije bilo jasnog sentimenta s obzirom na tek manje pomake dioničkih indeksa, dok je likvidnost tržišta osjetno oslabila.
Žigman: Zeleni, cyber i kripto rizici, nova su upozorenja za financijska tržišta
UPOZORENJE
Žigman: Zeleni, cyber i kripto rizici, nova su upozorenja za financijska tržišta
ROVINJ – Na konferenciji „Izazov promjene: Novi obzori“ koja se danas i sutra održava u Rovinju predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman govorio je o lociranju sistemskih rizika i izazovima koje oni donose.
Bitcoin na novom rekordu
KRIPTOVALUTE
Bitcoin na novom rekordu
NEW YORK - Bitcoin je uzletio do novog rekorda i prvi se puta našao iznad razine od 66.000 dolara.
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u četvrtak trguje oprezno jer ulagače zabrinjava situacija na kineskom tržištu nekretnina, dok podršku burzama pruža jučerašnji rast Wall Streeta.
Wall Street: S&P 500 ojačao šesti uzastopni dan
POZITIVAN NIZ
Wall Street: S&P 500 ojačao šesti uzastopni dan
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica porasle i u srijedu, pri čemu je S&P 500 indeks ojačao šesti dan zaredom, što se zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE