GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Solidan nedeljni rast indeksa

Beogradska berza: Solidan nedeljni rast indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 19:42
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogrdske berze završili su ovu trgovačku nedelju s visokim dobicima, pri čemu su i danas solidno ojačali.

Aktivnost na tržištu akcija je popustila, a ukupan današnji promet na Berzi od oko 27,1 milion dinara, podruprla je prodaja državnih obveznica.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je porastao za 0,3 odsto na 838,03 poena, dok je na nedeljnom nivou u plusu od 2,3 procenta. BELEXline je ojačao za 0,5 posto na 1.689,22 poena, a u odnosu na prošlu nedelju je jači za 2,1 odsto.

„Dunav osiguranje“ je nastavilo dominaciju na trgovanju u pogledu prometa koji je danas iznosio 12,4 miliona dinara, uz rast cene od preko 2,9 odsto na 1.291 dinar. Akcije ove kompanije su zabeležile od početka ove sedmice rast od skoro 9,9 posto, i ostvarile ukupno trgovanje u vrednosti od oko 54,7 miliona dinara.

Lider na listi dobittnika dana bila je sevojnička valjaonica aluminijuma Impol Seval sa skokom cene od 13 procenata na 4.955 dinara uz realizaciju od 0,6 miliona dinara.

Akcije Naftne industrije Srbije su sklizule za 0,5 odsto na 593 dinara, a istrgovane su za 0,2 miliona dinara, dok se Aerodrom „Nikola Tesla“ zadržao na nivou od 1.530 dinara po akciji uz promet nešto manji od 0,2 miliona dinara.

Solidan učinak imale su na MTP tržištu akcije privrednog društva AMS Osiguranje iz Beograda u iznosu od 4,4 miliona dinara po ceni od 2.201 dinar, za gotovo 2,7 posto višoj nego na prethodnoj sesiji.

Kriševački Jugoprevoz je isprometovan za 0,9 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.982 dinara.

Strani investitori danas nisu bili aktivni na tržištu akcija.

Tri serije državnih obveznica denominovanih u evrima, koje su namenjene za restituciju, ostvarile su ukupan promet od nepunih 7,3 miliona dinara (oko 62 hiljade evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Impol Seval, Dunav osiguranje, Naftna industrija Srbije, Jugoprevoz, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE