GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slabiji promet, pad indeksa

Beogradska berza: Slabiji promet, pad indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 18:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija danas je znatno pao u odnosu na ponedeljak, dok su BELEX indeksi nastavili rast.

Ukupan promet na Berzi iznosio je oko 7,9 miliona dinara (67 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je ojačao za skoro četvrtinu procenta na 815,87 poena, a BELEXlajn se popeo na 1.762,86 poena, što je za 0,2 odsto više nego prethodnog dana.

Naftna industrija Srbije je zabeležila dobitak od oko 0,7 odsto, zaključivši trgovanje na cenovnom nivou od 754 dinara, a ujedno je bila i najtrgovanija akcija, sa iznosom od 2,7 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris" je predvodila dobitnike sa skokom cene od 3,0 procenta na 5.524 dinara, uz realizaciju od 1,0 milion dinara, a oporavio se i vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam, ojačavši za 2,1 odsto na 27.000 dinara, uz trgovanje vredno nepunih 0,3 miliona dinara .

Saobraćajno preduzeće „Lasta" je oslabilo za 0,1 procenat na 650 dinara, a isprometovano je za skoro 0,2 miliona dinara, dok se proizvođač i distributer tehničkih gasova, Mešer Tehnogas, zadržao na ceni od 14.600 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu, ugostiteljsko-turističko preduzeće Kaštel iz Ečke je istrgovano za 1,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 600 dinara, dok je privredno društvo za preradu plastičnih masa, Zlatarplast iz Nove Varoši, ostvarilo promet od 0,9 miliona dinara uz rast cene od 3,3 procenta na 3.100 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 26,22 odsto, i to u kupovini 30,77 posto a u prodaji 21,67 procenata.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Aerodrom Nikola Tesla, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije, Lasta
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE