GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slaba investiciona aktivnost, indeksi stagniraju

Beogradska berza: Slaba investiciona aktivnost, indeksi stagniraju
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2019 / 20:14
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Slaba investiciona aktivnost i stagnacija oba BELEX indeksa obeležili su dan na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 10,3 miliona dinara (87,7 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 se zadržao na nivou od 749,88 poena, a BELEXlajn je registrovao beznačajnu negativu korekciju zaključivši trgovanje na 1.609,64 poena.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je bilo najtrgovanija akcija sa prometom od 3,3 miliona dinara po ceni od 6.290 dinara, istoj kao na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Vodoprivredno društvo „Dunav" iz Bačke Palanke je palo danas za 2,8 odsto na 19.914 dinara, a istrgovano je za oko 1,4 miliona dinara, dok je prioritetna akcija duvanske industrije „Filip Moris" prevodila dobitnike dana s rastom iznad 0,7 posto na 4.633 dinara, uz realizaciju od 1,0 milion dinara.

Naftna industrija Srbije je oslabila za 0,6 procenata na 672 dinara, uz promet u iznosu od 0,7 miliona dinara, dok se proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas zadržao na cenovnom nivou od od 12.700 dinara, a isprometova je za 0,1 milion dinara.

Akcija valjaonice aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je blago napredovala do nivoa od 3.302 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara, a među dobitnicima je bila i obična akcija Komercijalne banke, čija je vrednost porasla za 0,6 procenata na 3.300 dinara, uz zanemarljiv promet.

Na MTP tržišti su solidno trgovanje zabeležili beogradsko preduzeće „Goša montaža", u iznosu od 2,0 miliona dinara uz mali pad cene od 0,1 odsto na 2.001 dinar, i Grupa Univerexport, koja je isprometovana za više od 1,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 951 dinar.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 1,4 odsto, pri čemu u kupovini 2,8 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Državnim dužničkim papirima ni danas nije trgovano na berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Jedinstvo Sevojno, Dunav Bačka Palanka, Impol Seval, Messer Tehnogas, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli treći dan zaredom, ali uz slabiji promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli treći dan zaredom, ali uz slabiji promet

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi porasli nešto više od pola posto, ostvarivši dobitke treći dan zaredom, no manje nego dan ranije i uz niži promet.

UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode
INICIJATIVE
UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode
ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u srijedu je izvijestila da je pokrenula inicijativu za smanjenjem cijena ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode, poručujući kako bi dobro došlo da svi dionici turističke industrije daju doprinos kroz korekciju cijena.
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
PRETRAGA GOOGLEA
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
ZAGREB - S obzirom na to da je pandemije COVID-19 imala negativan utjecaj na sve sfere života i poslovanja, oči javnosti uprte su u najvažniji segment hrvatskog gospodarstva - turizam.
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
SLADOLED
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
RIM - Talijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom slasticom - sladoledom.
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
HRANA
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
ZAGREB - Hrvatska trenutačno za vlastite potrebe može proizvesti dovoljno samo kukuruza, pšenice, ječma i zobi te mandarina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE