GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slab promet i blagi pad indeksa

Beogradska berza: Slab promet i blagi pad indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2015 / 15:33
Autor: SEEbiz / Sinteza invest
BEOGRAD - Minimalna identična korekcija oba indeksa, kao i jedan od najlošijih prometa ove godine, obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 i širi pokazatelj stanja na tržištu indeks BELEXline, skliznuli su za po 0,19 odsto na 638,78 odnosno 1.319,92 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je zanemarljivih 5 miliona dinara.

Uzdržanost portfeljnih investitora dovela je do toga da promet akcijama Naftne Industrije Srbije (NIIS) bude jedini „milionski" i ujedno najveći na tržištu. Nepunih 2,2 miliona dinara prometa ostvareno je po ceni od 649 dinara, koja je oslabila za 0,31 odsto u odnosu na prethodni dan. Nakon jučerašnjeg pada cene za gotovo 4 odsto, danas su se akcije Dunav osiguranja (DNOS) oporavile za gotovo isti procenat stigavši ponovo na nivo od 800 dinara, uz ostvaren promet od 0,7 miliona dinara.

Na MTP segmentu tržišta izdvojile su se slabo likvidne akcije Media printa iz Kruševca (MDPR) sa prometom od 0,56 miliona dinara, koji je ostvaren po ranije dostignutoj ceni od 500 dinara po akciji. Vlasnički papiri Galenike Fitofarmacije (FITO) takođe nisu menjali cenu od 2.100 dinara, dok je realizacija iznosila 0,52 miliona dinara. Korekcije cena zabeležile su vlasničke hartije Aerodroma Nikola Tesla (AERO) od -0,64 odsto na 1.245 dinara i Jedinstva iz Sevojna (JESV) od 0,94 odsto na 5.250 dinara. Ostvareni prometi iznosili su 0,3 i 0,26 miliona dinara, respektivno.

Od hartija iz bankarskog sektora, jedino su akcije Jubmes banke (JMBN) upisale promet od 0,14 miliona dinara, po ceni od 5.600 dinara koja je ostala nepromenjena.

Tržište duga nije registrovalo bilo kakav promet.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Dunav osiguranje, BSE:NIIS, BSE:AERO, BSE:DNOS
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE