GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slab promet, BELEX15 u blagom plusu

Beogradska berza: Slab promet, BELEX15 u blagom plusu
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2012 / 15:47
Autor: SEEbiz / Sinteza Invest Group
BEOGRAD - Prilično letargičan trgovački dan ostao je za nama. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je svega 18,6 miliona dinara, a ponovo je tek nekoliko hartija registrovalo realizaciju veću od milion dinara. 
Indeks najlikvidnijih akcija, Belex 15, neznatno je porastao okončavši trgovanje na nivou od 440,8 poena.

Najprometnija hartija na tržištu bio je subotički Veterinarski zavod (BSE:VZAS) koji je zabeležio promet od 5,3 miliona dinara uz lagani rast vrednosti od 0,9 odsto. Najveći deo prometa je ostvaren na nivou od 340 dinara, a ponovo je gro prometa ostvareno u samo jednoj transakciji. Tradicionalno najprometniji NIS (NIS:NIIS) danas je registrovao promet od nepunih pet miliona dinara uz blagi pad vrednosti na 610 dinara. Najveći domaći građevinar Energoprojekt (BSE:ENHL) ojačao je skoro jedan odsto na 440 dinara uz promet od 4,6 miliona dinara, dok se Aerodrom "Nikola Tesla" (BSE:AERO) sa skromnom realizacijom od 0,2 miliona dinara spustio na nivo od 423 dinara.

Od akcija iz finansijskog sektora najprometnije je bilo Dunav osiguranje(BSE:DNOS) koji je ostvarilo promet od pola miliona dinara po prosečnoj ceni od 795 dinara. Ovo najveće domaće osiguranje posluje pod državnom kontrolom dok se na berzi nalazi svega 5 odsto njegovih akcija s obzirom da se ostatak kapitala nalazi u nenominovanoj, društvenoj formi. Niška AIK banka (BSE:AIKB) sa minimalnim prometom se zadržala na nivou od 1.400 dinara, dok je Komercijalna banka (BSE:KMBN) sa svega pet akcija u prometu skočila 1,6 odsto na 1.300 dinara.

Obveznice stare devizne štednje zabeležile su promet od 65,5 hiljada evra, a najprometnija serija bila je A2015 čiji se prinos popeo nadomak nivoa odšest procenata.
Tagovi: Beogradska berza, Veterinarski zavod, akcije, AIK banka, NIS, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE