GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Skroman promet, Philip Morris gubitnik dana

Beogradska berza: Skroman promet, Philip Morris gubitnik dana
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 22:03
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi zabeležen je skroman promet na početku trgovačke nedelje, pri čemu je u fokusu investitora bila Komercijalna banka, a indeksi su zaključeni na pozitivnoj teritoriji.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,0 miliona dinara (59,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za 0,7 procenata, na 672,64 poena, a BELEXline je registrovao minimalan napredak na 1.479,45 poena.

Najuspešnija je bila obična akicija Komercijalne banke, koja je predvodila dobitnike s rastom cene od 2,2 odsto, na 2.435 dinara, a ujedno je ostvarila i najveći promet u iznosu od 1,6 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je izgubila pola procenta vrednosti, spustivši se na 547 dinara, uz trgovanje od 1,3 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije "Philip Morris" bila je najveći gubitnik s padom od 5,0 posto, na 5.503 dinara, uz realizaciju od 1,1 milion dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je zabeležio zanemarljivu negativnu korekciju cene, na 12.998 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" završio dan u plusu od 1,9 procenata, na 917 dinara, a isprometovan je za 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupom prometu na tržištu akcija imali udeo od 33,44 posto, u kupovini 36,97 procenata, a u prodaji 29,91 odsto.

Četiri serije državnih obveznica Republike Srbije, denominovane u evrima, istrgovane su zajedno za 1,8 miliona dinara (15,6 hiljada evra). Najveći promet, vredan nešto više od 0,7 miliona dinara (6,3 hiljade evra), imala je serija RS SDS20213 , koja dospeva na naplatu u februaru 2021. godine.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Philip Morris, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
OBVEZNICE
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji 330.000 obveznica nominalne vrednosti od po 10.000 dinara.
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
REZERVE
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
BEOGRAD - Vrednost potvrđenih rezervi mineralnih sirovina u Srbiji je blizu 200 milijardi dolara i zadatak države je da stvori uslove da se rudarstvo razvija, ali ono što tražimo, to je da država i građani imaju korist od toga, kroz zdravu životnu sredinu, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago korigirani sa suprotnim predznacima, dok su u fokusu investitora bile dionice Valamar Riviere, HT-a i Ericssona Nikole Tesle.

Dolar prekinuo pozitivni niz
FOREX
Dolar prekinuo pozitivni niz
LONDON - Dolar je oslabio u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor buduće američke ministrice financija Janet Yellen.
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj od početka prosinca lani, prodalo 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,05 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE