GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Promet slab, indeksi i dalje tonu

Beogradska berza: Promet slab, indeksi i dalje tonu
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2018 / 17:19
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Slab promet i nastavak pada oba indeksa Beogradske berze obeležili su današnje trgovanje na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 12,9 miliona dinara (109 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za skoro 0,6 procenata na 736,8 poena, a BELEXline je oslabio za 0,3 odsto na 1.555,37 poena.

Ubedljivo najtrgovanije su bile obične akcije Komercijalne banke, koje su uz pad cene od 2,3 procenta na 2.100 dinara, zabeležile promet u iznosu od 11,9 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije se danas oporavila ojačavši za 0,3 posto na 674 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara, a za približno isti iznos su isprometovane i akcije Aerodroma „Nikola Tesla" po ceni od 1.711 dinara, za pola procenta nižoj nego prethodnog dana.

Jedinstvo iz Sevojna je nastavilo uzlaznom putanjom, zaključivši trgovanje s dobitkom od 1,0 odsto na nivou od 5.150 dinara, uz neveliko trgovanje.

Bečejski Sojaprotein je pao za 2,2 odsto na 132 dinara, uz skroman promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 92,1 odsto, pri čemu u kupovini 91,47 procenata, a u prodaji 92,7 posto.

Na Berzi danas nije trgovani državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Jedinstvo Sevojno, Sojaprotein, BSE:NIIS, BSE:SJPT, BSE:JESV, BSE:AERO
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE