GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Promet desetkovan, indeksi porasli

Beogradska berza: Promet desetkovan, indeksi porasli
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2021 / 18:01
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija danas je snažno pao, dok su indeksi zabeležili nove dobitke nastavljajući uzlazni trend započet 4. februara uz povremene minorne korekcije.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,9 miliona dinara (41,5 hiljada evra).

Oba indeksa su ojačala za po pola procenta, pri čemu je BELEX15 zaključen na 758,04 poena, a BELEXline na 1.575,63 poena.

Nijedna akcija na Regulisanom tržištu nije zabeležila promet u sedmocifrenom iznosu.

Najtrgovanija je bila Naftna industrija Srbije s prometom od 0,8 miliona dinara, uz porast cene od nepunih 0,2 posto, na 631 dinar.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je zaključio trgovanje u porastu za oko 1,5 procenata, na 13.900 dinara, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara, a preferencijalna akcija duvanske industrije  Philip Morris je napredovala za nešto manje od 0,2 odsto, na 6.130 dinara i ostvarila trgovanje vredno 0,2 miliona dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je bila na čelu liste dobitnika dana sa skokom cene od 9,4 posto, na 1.150 dinara, a isprometovana je za 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu su i dalje u fokusu akcije kompanija iz poljoprivredne delatnosti.

Tako je akcija poljoprivrednog društva Omoljica registrovala rast vrednosti od 7,4 procenta, na 2.322 dinara, uz promet od 1,8 miliona dinara, dok je poljoprivredno preduzeće Borac iz Šurjana uzletelo za 9,3 posto i završilo dan na cenovnom nivou od 3.500 dinara, uz realizaciju od 1,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali više nego skroman udeo od samo 3,94 posto, pri čemu u kupovini 2,35 procenata a u prodaji 5,54 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Komercijalna banka, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Ognjenović: Ova sezona bit će teža od lanjske, sigurnost nam mora biti najvažniji adut
TURIZAM
Ognjenović: Ova sezona bit će teža od lanjske, sigurnost nam mora biti najvažniji adut
INTERVJU - "Prednost je sigurno blizina tako da će automobili i ove godine biti glavno sredstvo dolaska. Ne zato što aviolinija neće biti, nego zato što vlastiti automobil daje individualizam."
Smanjenje upotrebe pesticida u EU: Hoće li hrvatski vinari preživjeti?
PESTICIDI
Smanjenje upotrebe pesticida u EU: Hoće li hrvatski vinari preživjeti?
ZAGREB - Nova strategija održivog razvoja poljoprivrede u Europskoj uniji najavljuje drastično smanjenje upotrebe pesticida što će značajno utjecati na velik dio poljoprivrednika, a posebno na vinogradare.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom

LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, što se zahvaljuje rastu prinosa na američke obveznice i nadi ulagača u ubrzanje oporavka najvećeg svjetskog gospodarstva.

Svjetska tržišta: Indeksi porasli, trgovina nervozna zbog straha od inflacije
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, trgovina nervozna zbog straha od inflacije
NEW YORK - Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica porasle, zahvaljujući nadi ulagača u ubrzanje oporavka gospodarstava od koronakrize, no trgovalo se nesigurno zbog strahovanja od jačanja inflacije.
Covid putovnice: Kako će izgledati putovanja ovog ljeta?
EU TRAŽI RJEŠENJE
Covid putovnice: Kako će izgledati putovanja ovog ljeta?
ZAGREB - Nakon što je predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen, ovaj tjedan najavila da razmišljaju o uvođenju "Digitalnog zelenog certifikata" za lakši prelazak granice, postalo je jasno da se na razini Unije definitivno traži zajedničko rješenje za ponovno pokretanje putničkog prometa među zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE