GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Prioritetna akcija Komercijalne banke skočila gotovo 30%

Beogradska berza: Prioritetna akcija Komercijalne banke skočila gotovo 30%
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 19:13
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Većina akcija kojima se danas trgovalo na Beogradskoj berzi zabeležila je rast ali su imale slabiju realizaciju nego u utorak, dok su berzanski indeksi dodatno napredovali.

Ukupan promet na Berzi iznosio je oko 26,4 miliona dinara (224,3 hiljade evra), pošto je trgovano dužničkim hartijama Republike Srbije.

Oba indeksa su ojačala za po pola procenta, pa je BELEX15 zaključen na nivou od 670,26 poena, a BELEXline na 1.486,30 poena.

U fokusu investitora je bila prioritetna akcija Komercijalne banke, čija je cena uzletela za 28,8 procenata, na 800 dinara, a ujedno je bila i najtrgovanija sa iznosom iznad 0,6 miliona dinara. Obična akcija ove bankarske kuće je takođe porasla, i to za 2,1 odsto na 2.400 dinara, uz zanemarljivo trgovanje.

Naftna industrija Srbije se zadržala na nivou od 548 dinara, uz promet od 0,5 miliona dinara, dok je prioritetna akcija duvanske industrije Philip Morris jedina zabeležila pad, za 1,3 posto na 5.900 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Dunav osiguranje je završilo trgovački dan s rastom vrednosti za 3,3 procenta, na 3.100 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara, a Galenika Fitofarmacija je ojačala za 2,8 odsto, na 2.550 dinara, uz promet od oko 0,1 milion dinara.

Solidno trgovanje na MTP tržištu imalo je AMS Osiguranje u vrednosti 0,4 miliona dinara, uz skok cene od 17,6 procenata na 1.200 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 55,68 posto, u kupovini 65,92 procenta, a u prodaji 45,44 odsto.

Državna obveznica serije RSO19185, denominovana u evrima, ostvarila je promet od 24,2 miliona dinara (205,8 hiljada evra). Rok dospeća ove hartije je u januaru 2024.godine.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Dunav osiguranje, Naftna industrija Srbije, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE