GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Prekid pozitivne serije

Beogradska berza: Prekid pozitivne serije
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 19:53
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze završili su ovu trgovačku nedelju znatno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, s obzirom na to da su ostvarili rast između 3 i 6 procenata.

Investiciona aktivnost na tržištu akcija je danas bila oskudna, budući da je ukupan promet na trgovanju iznosio samo 8,3 miliona dinara (oko 71.000 evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, prekinuo je četvorodvevni rast spustivši se za pola procenta na 682,94 poena, ali je u odnosu na prošlu nedelju ojačao za 5,8 procenata, dok je BELEXline i danas stagnirao na 1.488,80 poena, a na nedeljnom nivou je registrovao dobitak od 3,1 odsto.

Naftna industrija Srbije je bila prva u trgovanju, s prometom od 5,0 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 580 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je pala za 3,0 procenta na 2.700 dinara, a zebeležila je trgovanje vredno skoro 2,7 miliona dinara, dok se Aerodrom Nikola Tesla zadržao na ceni od 900 dinara, uz realizaciju iznad 0,4 miliona dinara.

Globos osiguranje je zaključilo dan u plusu od 1,5 odsto, na 408 dinara, a isprometovano je za 0,2 miliona dinara, dok je dobitnike predvodio Energoprojekt holding s rastom cene od 4,0 procenta na 520 dinara, uz simboličan promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 51,29 posto, pri čemu u kupovini 68,27 procenata, a u prodaji 34,30 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Komercijalna banka, Naftna industrija Srbije, Globos osiguranje, Energoprojekt holding
PROČITAJ I OVO
Evo zašto Lonjsko polje bilježi rekordni broj posjetitelja
REKORDI
Evo zašto Lonjsko polje bilježi rekordni broj posjetitelja
ZAGREB - Park prirode Lonjsko polje ove godine je obišlo oko 50 posto više posjetitelja nego prošle godine, što je rezultat jačih komunikacijskih aktivnosti, ali i veće okrenutosti ljudi prema prirodi i boravku na otvorenom, ističe ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Marija Kušmiš.
Istraživanje otkrilo: Građani smatraju da će uvođenjem eura cijene rasti
EURO
Istraživanje otkrilo: Građani smatraju da će uvođenjem eura cijene rasti
ZAGREB - Građani najveću prednost uvođenja eura vide u izjednačavanju Hrvatske s ostatkom EU-a te u jednostavnijem plaćanju, dok su najveće bojazni povezane s rastom cijena te gubitkom "monetarnog suvereniteta", pokazuje anketa portala MojPosao, čiji su rezultati objavljeni u srijedu.
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
ZAGAĐENJE
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
BRUXELLES - Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu u kojem se ispituju troškovi prerane smrti, bolesti i izgubljenih radnih dana zbog onečišćenja u 432 europska grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE