GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Prekid pozitivne serije

Beogradska berza: Prekid pozitivne serije
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 19:53
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze završili su ovu trgovačku nedelju znatno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, s obzirom na to da su ostvarili rast između 3 i 6 procenata.

Investiciona aktivnost na tržištu akcija je danas bila oskudna, budući da je ukupan promet na trgovanju iznosio samo 8,3 miliona dinara (oko 71.000 evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, prekinuo je četvorodvevni rast spustivši se za pola procenta na 682,94 poena, ali je u odnosu na prošlu nedelju ojačao za 5,8 procenata, dok je BELEXline i danas stagnirao na 1.488,80 poena, a na nedeljnom nivou je registrovao dobitak od 3,1 odsto.

Naftna industrija Srbije je bila prva u trgovanju, s prometom od 5,0 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 580 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je pala za 3,0 procenta na 2.700 dinara, a zebeležila je trgovanje vredno skoro 2,7 miliona dinara, dok se Aerodrom Nikola Tesla zadržao na ceni od 900 dinara, uz realizaciju iznad 0,4 miliona dinara.

Globos osiguranje je zaključilo dan u plusu od 1,5 odsto, na 408 dinara, a isprometovano je za 0,2 miliona dinara, dok je dobitnike predvodio Energoprojekt holding s rastom cene od 4,0 procenta na 520 dinara, uz simboličan promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 51,29 posto, pri čemu u kupovini 68,27 procenata, a u prodaji 34,30 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Komercijalna banka, Naftna industrija Srbije, Globos osiguranje, Energoprojekt holding
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
UZLET
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
NEW YORK - Wall Street je u srijedu snažno porastao, a Nasdaq se približio rekordnim razinama, a znakovi ekonomskog oporavka zasjenili su američke socijalne nemire.
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
VOĆE
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
BEOGRAD - Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
ZAGREB - Osmi uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen solidnim prometom.
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije
SJAJNO
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije

DUBROVNIK - Dubrovnik je u ocjenjivanju održivosti destinacije Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC) postigao ukupni rezultat od 70 posto, što je pokazatelj njegove usmjerenosti prema održivoj budućnosti turizma i grada, ističu iz Grada Dubrovnika u povodu završnog izvješća GSTC-a o tom ocjenjivanju.

Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
BRENDIRANJE
Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
MOSTAR - Duhan sorte 'hercegovački ravnjak' upisan je u međunarodni registar imena podrijetla, čime je dobio zaštitu izvornosti, koji se vodi pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) sa sjedištem u Ženevi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE