GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Planule akcije Metalca, indeksi pali

Beogradska berza: Planule akcije Metalca, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2019 / 19:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Jagma za akcijama Metalca iz Gornjeg Milanovca, skroman promet i pad BELEX indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 23,7 miliona dinara (200,6 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je potonuo za skoro 0,3 posto na 733 poena, a BELEXline je zabeležio pad za četvrtinu procenta na 1.579,7 poena.

Najveće interesovanje investitora vladalo je za akcijama Metalca, koje su istrgovane za 16 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.000 dinara.

Naftna industrija Srbije je dodatno oslabila, spustivši se za oko 0,3 odsto na 725 dinara, a ostvarila je promet od 6,3 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Filip Moris" se zadržala na cenovnom nivou od 3.500 dinara, uz realizaciju od nepunih 0,3 miliona dinara, dok je „Fintel energija" zaključila trgovanje s dobitkom od 1,3 procenta, na 547 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je oslabila za 1,4 odsto na 2.750 dinara, a isprometovana je za približno 0,1 miliona dinara.

Dobitnik dana je bilo beogradsko preduzeće za promet robe i usluga, Rimex, s rastom vrednosti od 7,1 odsto na 3.000 dinara, ali uz slabo trgovanje, a na listi dobitnika se našao i Aerodrom „Nikola Tesla", koji je ojačao za 0,4 procenta na 800 dinara, uz neveliku realizaciju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 41,94 odsto, pri čemu u kupovini 67,81 procenat, a u prodaji 16,1 posto.

Obveznicama Republike Srbije nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Metalac, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE