GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Oživelo trgovanje akcijama

Beogradska berza: Oživelo trgovanje akcijama
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 22:19
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi oživelo je poslednjeg radnog rada u ovoj nedelji, a berzanski indeksi su registrovali zanemarljive negativne korekcije.

Ukupan promet na trgovanju iznosio 14,3 miliona dinara (122,1 hiljadu evra).

Indeks BELEX 15 je zaključen u malom minusu na dnevnom nivou, na 661,60 poena, dok na nedeljnom beleži rast od 0,9 procenata, a zanemarljiv pad je danas registovao i BELEXajn skliznuvši na 1.468 poena, dok je u odnosu na prethodnu ostvario dobitak od 1,1 posto.

Preferencijalna akcija duvanske industrije Philip Morris, koja je juče bila jedini dobitnik, našla se danas na čelu liste gubitnika s padom od 7,7 posto na 6.000 dinara, ali je istovremeno bila najtrgovanija sa iznosom od 12,1 milion dinara.

Kompanija Metalac iz Gornjeg Milanovca zadržala se na cenovnom nivou od 1.775 dinara uz promet od oko 0,9 miliona dinara, dok je akcija Aerodroma Nikola Tesla pala za 2,3 odsto na 860 dinara, a isprometovana je za 0,5 miliona dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je mirovala na nivou od 2.440 dinara, uz realizaciju od približno 0,5 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije bila jedini dobitnik sa skokom vrednosti akcije od 2,2 procenta na 550 dinara, uz trgovanje vredno skoro 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 25,28 odsto, pri čemu u kupovini 42,47 procenata a u prodaji 8,10 posto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Philip Morris, Metalac
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Evo zašto je otkriće cjepiva loša vijest za dionice FAANG+
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Evo zašto je otkriće cjepiva loša vijest za dionice FAANG+
NEW YORK - U aktualnim tržišnim turbulencijama zanimljivo su mišljenje ovih dana izrekli analitičari Goldman Sachsa.
Cijene zlata rastu devet uzastopnih tjedana
ZLATO
Cijene zlata rastu devet uzastopnih tjedana
LONDON - Cijene zlata lako su prešle razinu od 2.000 dolara, optimisti su u petak ujutro pogurali povijesni maksimum na 2.075 dolara za uncu (31,1 gram).
Azijska tržišta: Blage oscilacije indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blage oscilacije indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u ponedjeljak najvažniji indeksi blago osciliraju bez nekog jasnog smjera, dok investitore brinu najnovije napetosti između SAD-a i Kine, no nade im daju podaci o oporavku industrijske aktivnosti u Kini.
Njemačka vlada upozorava da se ne putuje u dijelove Bugarske i Rumunjske
UPOZORENJE
Njemačka vlada upozorava da se ne putuje u dijelove Bugarske i Rumunjske

BERLIN - Njemačka vlada upozorila je građane da ne putuju u dijelove Bugarske i Rumunjske zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE