GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Oštar pad indeksa, NIS u fokusu

Beogradska berza: Oštar pad indeksa, NIS u fokusu
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2020 / 21:46
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi bilo je danas malo bolje nego u sredu, ali su BELEX indeksi registrovali visoke gubitke.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je oko 11,2 miliona dinara (95,1 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za 1,2 odsto, na 705,68 poena, a BELEXline je potonuo za 0,7 procenata, na 1.510,51 poen.

Pala je vrednost gotovo svih akcija kojima se trgovalo, a najveći gubitak je zabeležila obična akcija Komercijalne banke, od čak 3,8 posto na 2.857 dinara, uz neveliki promet.

Najtrgovanija je bila Naftna industrija Srbije sa iznosom od 5,9 miliona dinara, po ceni od 590 dinara, za 1,3 procenta nižoj nego juče.

Vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam je takođe zaključio dan u minusu od 1,7 odsto, na 21.500 dinara, a isprometovan je za 2,9 miliona dinara, dok se proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna zadržalo na cenovnom nivou od 6.895 dinara, uz realizaciju nešto manju od 0,2 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ istrgovana je u iznosu iznad 0,1 milion dinara uz pad vrednosti za pola procenta, na 6.370 dinara, a Fintel energija je oslabila za 0,7 posto, na 600 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Na trgovanju na MTP tržištu su dominirala preduzeća iz agrarnog sektora. Akcije društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić, iz Srpskog Miletića, isprometovane su za preko 0,8 miliona dinara po ceni od 4.001 dinar, a akcije poljoprovrednog preduzeća Omoljica za 0,7 milioan dinara po ceni od 1.000 dinara, istoj kao i na prethodnoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 30 posto, u prodaji 59,20 procenata, a u kupovini je njihovo učešće bilo zanemarljivo.

Na berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEX15, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Alfa Plam, Jedinstvo Sevojno, Fintel Energija
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
Beogradska berza: Povećan promet, u fokusu akcije Dinare
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Povećan promet, u fokusu akcije Dinare
BEOGRAD - Ukupna vrednost trgovanja na Beogradskoj berzi iznosila je danas 23,7 miliona dinara (201,8 hiljada evra), pri čemu su akcije beogradskog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu "Dinara" odnele tri četvrtine prometa.
Zagrebačka burza: Slab promet, Atlantska plovidba dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Atlantska plovidba dobitnica dana
ZAGREB - Početak tjedna donio je blagi rast indeksa Zagrebačke burze, ali i nastavak slabog prometa.
Grčka ukida karantenu za građane EU-a i još pet zemalja
POTEZI
Grčka ukida karantenu za građane EU-a i još pet zemalja
ATENA - Grčka uprava za civilno zrakoplovstvo objavila je u ponedjeljak da ukida obveznu karantenu od sedam dana za građane Europske unije i još pet zemalja.
Imovina investicijskih fondova u 2021. porasla za milijardu i pol kuna
RAST
Imovina investicijskih fondova u 2021. porasla za milijardu i pol kuna
ZAGREB - Ukupna neto vrijednost imovine (NAV) svih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS fondovi) u Republici Hrvatskoj krajem ožujka 2021. iznosila je 19,3 milijarde kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE