GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Obveznice planule, akcije podbacile

Beogradska berza: Obveznice planule, akcije podbacile
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 22:16
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas oko 45,8 miliona dinara (389,3 hiljade evra), i u najvećoj meri je ostvaren trgovanjem državnim obveznicama Srbije, dok je trgovanje akcijama podbacilo.

Oba berzanska indeksa su zaključila dan u “crvenom”. BELEX 15 je pao za gotovo 1,2 posto na 682,64 poena, a BELEXline se spustio za nepunih 0,7 procenata na 1.505,23 poena.

Jedini dobitnik je bila kompanija Philip Morris, dok je većina akcija drugih kompanija kojima se trgovalo zabeležila gubitak vrednosti.

Akcija Naftne industrije Srbije je potonula za 2,4 odsto, na 532 dinara, a zabeležila je promet od oko 3,4 miliona dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije “Philip Morris” je ojačala za 1,2 procenta, na 5.953 dinara, i istrgovana je za 0,5 miliona dinara, a identičnu realizaciju imala je i obična akcija Komercijalne banke, ali uz pad cene od 3,7 posto, na 2.550 dinara.

Gornjomilanovački Metalac se zadržao na nivou od 1.803 dinara, uz trgovanje vredno neznatno ispod 0,2 miliona dinara.

Gubitnike je predvodilo Vodoprivredno društvo “Dunav” iz Bačke Palanke s padom od 14,3 procenta, na 12.000 dinara, uz zanemarljiv promet.

Akcije beogradskog preduzeća Telefonika isprometovane su na MTP tržištu za 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 12.000 dinara.

Strani investitori su danas bili prilično neaktivni u trgovanju akcijama, što ilustruje podatak da su u ukupnom prometu imali udeo od 4,0 odsto, pri čemu u prodaji 8,0 procenata a u kupovini nisu učestvovali.

Dinarska državna obveznica serije RSO20190, s rokom dospeća u julu 2025.godine, ostvarila je promet od približno 40,7 miliona dinara, uz 100-procentno učešće stranih investitora u kupovini ovih hartija.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Telefonika, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Evo zašto je otkriće cjepiva loša vijest za dionice FAANG+
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Evo zašto je otkriće cjepiva loša vijest za dionice FAANG+
NEW YORK - U aktualnim tržišnim turbulencijama zanimljivo su mišljenje ovih dana izrekli analitičari Goldman Sachsa.
Cijene zlata rastu devet uzastopnih tjedana
ZLATO
Cijene zlata rastu devet uzastopnih tjedana
LONDON - Cijene zlata lako su prešle razinu od 2.000 dolara, optimisti su u petak ujutro pogurali povijesni maksimum na 2.075 dolara za uncu (31,1 gram).
Azijska tržišta: Blage oscilacije indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blage oscilacije indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u ponedjeljak najvažniji indeksi blago osciliraju bez nekog jasnog smjera, dok investitore brinu najnovije napetosti između SAD-a i Kine, no nade im daju podaci o oporavku industrijske aktivnosti u Kini.
Njemačka vlada upozorava da se ne putuje u dijelove Bugarske i Rumunjske
UPOZORENJE
Njemačka vlada upozorava da se ne putuje u dijelove Bugarske i Rumunjske

BERLIN - Njemačka vlada upozorila je građane da ne putuju u dijelove Bugarske i Rumunjske zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE