GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa

Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 20:19
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija znatno se oporavio danas, najviše zahvaljujući trgovanju akcijama Naftne industrije Srbije, dok su BELEX indeksi ostvarili mešovite rezultate.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 25,9 miliona dinara (oko 220,8 hiljada evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, ojačao je za trećinu procenta, na 714,32 poena, a BELEXline je skliznuo za 0,1 posto, na 1.522,29 poena.

Dobitnik dana i daleko najprivlačnija investitorima bila je akcija Naftne industrije Srbije, koja je skočila za 1,7 procenata, na 590 dinara, a istrgovana je za 18,9 miliona dinara. Promet akcija drugih kompanija na Open Marketu bio je zanemarljiv.

Solidno trgovanje zabeležno je na MTP tržištu. Akcije društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić, iz Srpskog Miletića, isprometovane su u iznosu od 5,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.000 dinara, a i AMS Osiguranje se zadržalo na ranijem cenovnom nivou od 1.200 dinara, uz realizaciju od preko 0,5 miliona dinara.

Preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju Omoljica takođe je zabeležilo promet vredan pomena, u iznosu od 0,5 miliona dinara uz rast cene za pola procenta, na 955 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 46,77 posto, u kupovini 69,56 procenata, a u prodaji 23,98 odsto.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEX15, Poljoprivredna proizvodnja Miletić, Naftna industrija Srbije, AMS Osiguranje
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE