GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: NIS u fokusu, ali potonuo 2%

Beogradska berza: NIS u fokusu, ali potonuo 2%
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2022 / 20:48
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje na Beogradskoj berzi poslednjeg dana u martu obeležio je pad prometa u odnosu na sredu i negativno kretanje indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je iznad 44,4 miliona dinara (približno 377,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je oslabio za više od četvrtine procenta na 840,53 poena, a BELEXlajn je registrovao neznatnu negativnu korekciju na 1.739,08 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije sa iznosom od gotovo 1,0 milion dinara, ali uz pad cene za 2,0 procenta na 548 dinara.

Snažan skok, od čak 9,6 odsto na 3.206 dinara, zabeležila je preferencijalna akcija Komercijalne banke uz realizaciju od 9,5 miliona dinara, a na listi dobitnika je bila i Fintel energija, koja je ojačala za 2,3 procenta na 629 dinara, uz promet od oko 0,2 miliona dinara.

Vranjski Alfa plam se zadržao na cenovnom nivou od 25.000 dinara, a isprometovan je za nepunih 0,2 miliona dinara, dok je akcijama beogradskog preduzeća za promet građevinskog materijala i ogreva „Kopaonik“ trgovano u iznosu od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 14.000 dinara.

Zvezda dana na Berzi bila je beogradska kompanije Tehnohemija, čije su akcije skočile na MTP tržištu za vrtoglavih 44,6 posto na 230 dinara, uz visoku realizaciju od 41 milion dinara.

Preduzeće „Goša montaža“ iz Beograda je takođe registrovalo porast vrednosti, za 1,0 odsto na 2.180 dinara po akciji, uz promet od 0,3 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u današnjem trgovanju akcijama bilo je zanemarljivo.

Dvanaest serija državnih obveznica denominovanih u evrima zabeležile su ukupan promet od 0,7 miliona dinara (neznatno iznad 6,0 hiljada evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Komercijalna banka, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE