GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: NIS u fokusu, ali potonuo 2%

Beogradska berza: NIS u fokusu, ali potonuo 2%
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2022 / 20:48
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje na Beogradskoj berzi poslednjeg dana u martu obeležio je pad prometa u odnosu na sredu i negativno kretanje indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je iznad 44,4 miliona dinara (približno 377,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je oslabio za više od četvrtine procenta na 840,53 poena, a BELEXlajn je registrovao neznatnu negativnu korekciju na 1.739,08 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije sa iznosom od gotovo 1,0 milion dinara, ali uz pad cene za 2,0 procenta na 548 dinara.

Snažan skok, od čak 9,6 odsto na 3.206 dinara, zabeležila je preferencijalna akcija Komercijalne banke uz realizaciju od 9,5 miliona dinara, a na listi dobitnika je bila i Fintel energija, koja je ojačala za 2,3 procenta na 629 dinara, uz promet od oko 0,2 miliona dinara.

Vranjski Alfa plam se zadržao na cenovnom nivou od 25.000 dinara, a isprometovan je za nepunih 0,2 miliona dinara, dok je akcijama beogradskog preduzeća za promet građevinskog materijala i ogreva „Kopaonik“ trgovano u iznosu od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 14.000 dinara.

Zvezda dana na Berzi bila je beogradska kompanije Tehnohemija, čije su akcije skočile na MTP tržištu za vrtoglavih 44,6 posto na 230 dinara, uz visoku realizaciju od 41 milion dinara.

Preduzeće „Goša montaža“ iz Beograda je takođe registrovalo porast vrednosti, za 1,0 odsto na 2.180 dinara po akciji, uz promet od 0,3 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u današnjem trgovanju akcijama bilo je zanemarljivo.

Dvanaest serija državnih obveznica denominovanih u evrima zabeležile su ukupan promet od 0,7 miliona dinara (neznatno iznad 6,0 hiljada evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Komercijalna banka, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi ispod razina na koje su potonuli početkom rata u Ukrajini
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi ispod razina na koje su potonuli početkom rata u Ukrajini
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su glavni dionički indeksi nastavili višednevni pad, spustivši se čak i ispod razina koje su bili zabilježili na početku ruske invazije na Ukrajinu krajem veljače, jer su pod pritiskom oštrih korekcija cijena dionica na europskim burzama dok investitori strahuju od moguće recesije.
Hrvatska s novcem iz EU-a u plusu za više od 67 mlrd kuna
U PLUSU
Hrvatska s novcem iz EU-a u plusu za više od 67 mlrd kuna
ZAGREB - Hrvatska je iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) od 2013. do 22. rujna ove godine povukla 8,22 milijarde eura, što je 76,6 posto dodijeljenih sredstava iz EU fondova, dok je državni proračun u plusu za 67,2 milijarde kuna, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.
Azijska tržišta: Indeksi se odmaknuli s najnižih razina u dvije godine
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi se odmaknuli s najnižih razina u dvije godine
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u četvrtak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, što se, među ostalim, zahvaljuje smanjenju troškova zaduživanja nakon poruke britanske središnje banke o intervencijama na tržištu obveznica.
Wall Street prekinuo negativni niz
NAPOKON RAST
Wall Street prekinuo negativni niz
NEW YORK – Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks snažno porastao, što se ponajviše zahvaljuje korekciji cijena dionica nakon šest dana pada, a ulagače je ohrabrio i pad prinosa na obveznice.
Zagrebačka burza: Nastavljena rujanska katastrofa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljena rujanska katastrofa
ZAGREB - Novi pad indeksa na Zagrebačkoj burzi uz dramatično slabiji promet nego jučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE