GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: NIS najtrgovaniji, Sojaprotein dobitnik dana

Beogradska berza: NIS najtrgovaniji, Sojaprotein dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2018 / 19:27
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Znatan rast BELEX indeksa i snažno trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije obeležili su dan na domaćem tržištu akcija, mada je ukupan promet na Beogradskoj berzi, usled izostanka trgovanja državnim obveznicama, bio dosta manji nego juče.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 13,6 miliona dinara (115,3 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je skočio za 0,7 posto na 747,15 poena, a BELEXlajn je ojačao za gotovo pola procenta na 1.561,17 poena.

Ubedljivo najveći promet su zabeležile akcije Naftne industrije Srbije, koje su istrgovane za 10 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 685 dinara.

Galenika Fitofarmacija je takođe ostala na ranijem cenovnom nivou od 2.800 dinara, a ostvarile su trgovanje u vrednosti 2,4 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla" ojačao za približno 0,4 procenta na 1.696 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Impol Seval iz Sevojna je danas neznatno povećao gubitak, spustivši se na 3.001 dinar, a registrovao je promet u iznosu od 0,1 milion dinara. U isto tolikom iznosu je isprometovano i beogradsko saobraćajno preduzeće „Lasta" po nepromenjenoj ceni od 400 dinara.

Oštar rast cene danas su registrovale akcije bečejskog Sojaproteina, koje su se popele za 12,8 procenata do nivoa od 150 dinara, uz zanemarljivo trgovanje, a među dobitnicima su bile i obične akcije Komercijalne banke, koje su zaključene u plusu od 2,4 posto na 2.100 dinara, takođe uz slab promet.

Na čelu liste gubitnika je bila Jubmes banka, koja je oslabila za pola procenta na 8.700 dinara, uz neveliku realizaciju. Trgovački dan je u „crvenom" završio i vranjski Alda plam, skliznuvši za 0,1 odsto na 34.001 dinar, uz promet u iznosu od 0,1 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa udelom od 62 odsto, pri čemu u kupovini sa 60,84 posto, a u prodaji sa 63,19 procenata.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Sojaprotein, Naftna industrija Srbije, Jubmes banka, Galenika Fitofarmacija, Aerodrom Nikola Tesla, BSE:SJPT, BSE:NIIS, BSE:FITO
PROČITAJ I OVO
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
KAMPANJA
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
ZAGREB - Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
GASTRO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje poticajne gospodarske mjere, no trguje se suzdržano zbog rasta napetosti između SAD-a i Kine.
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
INDIKATORI
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
BEOGRAD - Jedna australska kompanija tokom istraživanja na području opštine Rekovac, nedaleko od Jagodine otkrila je indikatore koji upućuju na značajnu mineralizaciju bora i litijuma – elemenata koji su nezamenljivi u sektoru proizvodnje baterija i vozila na električni pogon.
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
KVALITETA
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
LJUBLJANA - Uprava za sigurnost hrane (UVHVVR) provela je inspekciju maslinovog ulja na malo između 5. i 11. listopada prošle godine. Ukupno je 28 uzoraka obrađeno i ispitano na kemijske parametre, a također je senzorno ocijenjeno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE