GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Nastavak tržišne letargije, Aerodrom u fokusu

Beogradska berza: Nastavak tržišne letargije, Aerodrom u fokusu
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2017 / 15:51
Autor: SEEbiz / Wisebroker
BEOGRAD - I danas je domaće tržište akcija zabeležilo minimalnu pozitivnu promenu, uz nešto veći obim prometa.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 11,8 miliona RSD (97,7 hiljada EUR), dok je indeks BELEX15 porastao 0,1% na 713,1 poen.

Najprometnija akcija na tržištu bio je Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) koji je blago porastao na 1.300 RSD uz promet od 5,6 miliona RSD. Akcijama Aerodroma trgovalo se u cenovnom rasponu 1.281-1.300 RSD, s tim da je gro prometa realizovano na gornjem kraju ovog opsega. Energoprojekt holding (ENHL) je nastavio ustaljeno trgovanje oko nivoa od 1.450 RSD. Ukupan promet u trgovanju ove hartije iznosio je 2 miliona RSD, s tim da je danas ostala nezadovoljena ponuda na cenovnim nivoima između 1.440 i 1.450 RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) nastavila je da beleži pojačani pritisak na strani tražnje, u skladu sa oporavkom cene sirove nafte. NIS je danas porastao 0,6% na 678 RSD uz realizaciju od 1,1 milion RSD. Na kraju trgovanja ostala je nezadovoljena tražnja za akcijama ove kompanije na nivou od 680 RSD. Među prometnijim hartijama bio je i vranjski Alfa plam (ALFA) koji se zadržao na nivou od 35.000 RSD uz trgovanje od 1,1 milion RSD. Alfa je danas beležila veoma jaku tražnju na spomenutom cenovnom nivou.

Dobitnik dana bio je Impol Seval (IMPL) koji se oporavio skoro 3% na 3.473 RSD, uz dnevni maksimum na nivou od 3.500 RSD. Ukupan promet u trgovanju akcijama ove kompanije iznosio je 0,8 miliona RSD. Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) zabeležile su neznatan oproavak na 762 RSD uz skroman promet od 0,2 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Energoprojekt Holding, Alfa Plam, BSE:ENHL, BSE:AERO, BSE:NIIS, BSE:ALFA
PROČITAJ I OVO
Nijemci ustrajni, mnogi će ljetovati u Hrvatskoj
USUSRET LJETU
Nijemci ustrajni, mnogi će ljetovati u Hrvatskoj
BERLIN - Hrvatska je i prije korone bila kod Nijemaca jedna od omiljenih destinacija za ljetni godišnji odmor. Razvoj korona–krize ju je sada učinio atraktivnijom od nekih drugih zemalja u koje Nijemci inače rado odlaze.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti dan zaredom, Ingra dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti dan zaredom, Ingra dobitnica dana
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi porasli više od pola posto, ostvarivši dobitke peti dan zaredom, a zahvaljujući tome na tjednoj razini su u plusu za više od 4 posto.
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
NAUTIČKI TURIZAM
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
ROVINJ - Šteta je velika, naročito ako se uzme u obzir da je luka Valdibora, koja je domaćin brodovima dužim od četrdeset metara, prošle sezone ugostila osamdesetak kruzera, s oko 24 tisuće ljudi.
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
REKORDI
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
HONG KONG – Zakon o sigurnosti u Hong Kongu, koji je već usvojen u Pekingu, postaje snažan poticaj investitorima iz NR Kine da svoja sredstva ulažu u Hong Kong, bez obzira na svakodnevne turbulencije na tržištu kapitala.
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
RAKETE
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
WASHINGTON - Washington je u četvrtak objavio da je odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot najnovije generacije te pošiljku opreme namijenjene modernizaciji proturaketnih sustava emirata u ukupnoj vrijednosti 1,425 milijarda dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE