GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Najtraženija akcija NIS-a, jagma za državnim obveznicama

Beogradska berza: Najtraženija akcija NIS-a, jagma za državnim obveznicama
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 21:36
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je danas neznatno bolja nego u sredu, ali su indeksi blago oslabili, dok za državnim obveznicama Srbije i dalje vlada veliko interesovanje investitora.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je solidnih 228,3 miliona dinara (1,9 miliona evra).

Oba berzanska indeksa su skliznula za po 0,1 odsto. BELEX15 je zaključen na 689,92 poena, a BELEXline na 1.490,82 poena.

Ubedljivo najtraženija je bila akcija Naftne industije Srbije, koja je uz pad cene za više od trećine procenta, na 558 dinara, istrgovana za 1,7 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je delimično nadoknadilo jučerašnji pad ojačavši za 0,7 procenata, na 6.600 dinara, a isprometovano je u iznosu od preko 0,9 miliona dinara.

Proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam iz Vranja, registrovao je najveći gubitak danas od 2,1 posto, na 23.000 dinara, uz promet od 0,9 miliona dinara,a identičnu realizaciju je imala i akcija Aerodroma "Nikola Tesla" po nepromenjenoj ceni od 930 dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je zabeležila zanemarljivu negativnu korekciju cene na 3.500 dinara, uz trgovanje vredno gotovo 0,5 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija duvanske industrije "Filip Moris" porasla za 0,6 procenata, na 6.250 dinara, uz promet od 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 24,32 posto, u kupovini 48,65 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Dinarska obveznica Republike Srbije, serija RSO19181 s rokom dospeća u januaru 2026. godine, ostvarila je promet od 222,7 miliona dinara. Polovinu tog prometa su realizovali strani investitori.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije, Jedinstvo Sevojno, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE