GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Metalac dominirao na trgovanju, indeksi i dalje u raskoraku

Beogradska berza: Metalac dominirao na trgovanju, indeksi i dalje u raskoraku
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 21:20
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi je više nego prepolovljen danas u odnosu na ponedeljak, a indeksi su nastavili kretanje u suprotnim pravcima

Ukupan promet na tržištu akcija iznosio je 8,6 miliona dinara (73,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za trećinu procenta na 757,23 poena, dok je BELEXlajn zaključen na nepromenjenom nivou od 1.630,70 poena.

Na trgovanju je dominirao Metalac iz Gornjeg Milanovca, čija je akcija zabeležila rast vrednosti od preko 1,6 odsto na 1.900 dinara, a isprometovana je za 5,3 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je zaključila dan u minusu od 0,6 procenata, na 622 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara, dok je saobraćajno preduzeće Lasta bilo lider na listi dobitnika sa skokom cene od 3,8 procenata, na 1.200 dinara, a istrgovano je u iznosu od 0,2 miliona dinara.

Snažno je pala valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna, za više od 2,8 posto na 3.400 dinara, pri čemu je ostvarila trgovanje od približno 0,2 miliona dinara, dok je akcija beogradskog preduzeća „Kopaonik“ za promet građevinskog materijala i ogreva isprometovana za preko 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 8.000 dinara.

Poljoprivredno društvo Omoljica se na MTP tržištu zadržalo na cenovnom nivou od 3.300 dinara, a zabeležilo je promet od 1,8 miliona dinara.

Ativnost stranih investitora na današnjem trgovanju bila je zanemarljiva.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim papirima.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Metalac, Lasta, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Investitori još uvijek oprezni prema bitcoin ETF-ovima
OPREZ
Investitori još uvijek oprezni prema bitcoin ETF-ovima
NEW YORK - Dugo očekivani bitcoin ETF-ovi pokrenuti su u siječnju, a financijski savjetnici su na putu – iako postupno – da ih usvoje, prema Samari Cohen iz BlackRocka.
Dolar ojačao prema košarici valuta, euro pod pritiskom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta, euro pod pritiskom
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna porasla je jer američki Fed neće smanjiti kamate tako brzo kao što se očekivalo, dok je euro pod pritiskom zbog političke neizvjesnosti u Francuskoj.
Slovenija će dobiti nove Michelinove zvjezdice
RESTORANI
Slovenija će dobiti nove Michelinove zvjezdice
LJUBLJANA - Sljedeći tjedan u Ljubljani će se po peti put slaviti izbor restorana koji su ušli u poznati Michelinov kulinarski vodič za Sloveniju.
Otkriven budući izgled Kupara
LUKSUZ
Otkriven budući izgled Kupara
DUBROVNIK - Budući turistički kompleks Kupari smješten je šest kilometara od dubrovačkog Starog Grada. Projekt planira rekonstrukciju pet povijesnih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta.
U Srbiji se ponovno razmišlja o otvaranju rudnika litija Rio Tinto
LITIJ
U Srbiji se ponovno razmišlja o otvaranju rudnika litija Rio Tinto
BEOGRAD - Nakon što je Vlada Srbije prije dvije godine nakon velikih prosvjeda poništila sve ugovore i obustavila pripreme za pokretanje Rio Tintovog rudnika litija, sada se predsjednik Aleksandar Vučić sprema dati zeleno svjetlo za realizaciju projekta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE