GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Metalac dominirao na trgovanju, indeksi i dalje u raskoraku

Beogradska berza: Metalac dominirao na trgovanju, indeksi i dalje u raskoraku
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 21:20
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi je više nego prepolovljen danas u odnosu na ponedeljak, a indeksi su nastavili kretanje u suprotnim pravcima

Ukupan promet na tržištu akcija iznosio je 8,6 miliona dinara (73,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za trećinu procenta na 757,23 poena, dok je BELEXlajn zaključen na nepromenjenom nivou od 1.630,70 poena.

Na trgovanju je dominirao Metalac iz Gornjeg Milanovca, čija je akcija zabeležila rast vrednosti od preko 1,6 odsto na 1.900 dinara, a isprometovana je za 5,3 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je zaključila dan u minusu od 0,6 procenata, na 622 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara, dok je saobraćajno preduzeće Lasta bilo lider na listi dobitnika sa skokom cene od 3,8 procenata, na 1.200 dinara, a istrgovano je u iznosu od 0,2 miliona dinara.

Snažno je pala valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna, za više od 2,8 posto na 3.400 dinara, pri čemu je ostvarila trgovanje od približno 0,2 miliona dinara, dok je akcija beogradskog preduzeća „Kopaonik“ za promet građevinskog materijala i ogreva isprometovana za preko 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 8.000 dinara.

Poljoprivredno društvo Omoljica se na MTP tržištu zadržalo na cenovnom nivou od 3.300 dinara, a zabeležilo je promet od 1,8 miliona dinara.

Ativnost stranih investitora na današnjem trgovanju bila je zanemarljiva.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim papirima.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Metalac, Lasta, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Vučković: Situacija s mljekarima u Hrvatskoj iznimno ranjiva
MLJEKARI
Vučković: Situacija s mljekarima u Hrvatskoj iznimno ranjiva
ZAGREB - Broj isporučitelja mlijeka značajno se smanjuje u svim zemljama EU-a, no situacija u Hrvatskoj je iznimno ranjiva, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku.
U 2022. pala proizvodnja jabuka
JABUKE
U 2022. pala proizvodnja jabuka
ZAGREB - Privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) pokazuju da je u 2022. pala proizvodnja jabuka i krušaka u odnosu na godinu ranije, dok je istodobno porasla proizvodnja šljiva, jagoda, mandarina i ostalog voća.
Prihodi od turizma čak 2,5 milijarde eura veći nego 2019.
TURIZAM
Prihodi od turizma čak 2,5 milijarde eura veći nego 2019.
ZAGREB - Prema podacima Hrvatske narodne banke u 2022. godini prihodi od stranih turista na razini cijele zemlje iznosili su 13 milijardi i 114 milijuna eura.
Hrvatska iskoristila 61% dostupnog EU novca za obnovu nakon potresa
FONDOVI EU
Hrvatska iskoristila 61% dostupnog EU novca za obnovu nakon potresa
BRUCELLES - Europska komisija, koja je Hrvatskoj dala milijardu eura za obnovu štete nastale potresima, smatra da bi vlada jasnijom komunikacijom prema korisnicima mogla ubrzati korištenje tih sredstava, saznaje Hina. Hrvatska je iskoristila 61 posto tog novca, a ima rok od tri mjeseca da iskoristi preostali dio. U protivnom će ostati neiskorišten.
Zagrebačka burza: Peti uzastopni rast, Zaba u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Peti uzastopni rast, Zaba u fokusu
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj je burzi protekao u znaku optimizma.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE