GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Loš dan, ali ne i za Aerodrom Nikola Tesla

Beogradska berza: Loš dan, ali ne i za Aerodrom Nikola Tesla
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2018 / 17:59
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na domaćem tržištu akcija danas je zabeležen izuzetno mali promet, dok su BELEX indeksi porasli, pre svega zahvaljujući skoku vrednosti akcija Aerodroma "Nikola Tesla".

Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 7,6 miliona dinara (64,8 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je 0,6 odsto na 743,6 poena, a BELEXline se neznatno pomerio naviše na 1.543,76 poena.

Aerodrom „Nikola Tesla" je bio najtrgovanija akcija i jedina sa sedmocifrenim prometom, a ujedno i dobitnik dana. Hartije beogradske vazdušne luke su zabeležile promet od 5,1 milion dinara, uz skok cene od 2,1 odsto na 1.730 dinara.

Ojačala je i Naftna industrija Srbije za 0,7 procenata, zaključivši trgovanje na nivou od 682 dinara, uz realizaciju u iznosu od približno 0,6 miliona dinara. Akcije NIS-a su tokom trgovačkog dana dostizale i cenu od 685 dinara.

Gornjomilanovački Metalac se spustio za pola procenta na 2.010 dinara, uz trgovanje vredno 0,3 miliona dinara, dok je Impol Seval iz Sevojna završio trgovanje s padom cene od 2,6 procenata na 3.020 dinara, uz realizaciju u iznosu 0,1 milion dinara.

Obične akcije Komercijalne banke su nastavile uspon, ojačavši danas za 0,8 posto na 2.006 dinara, a isprometovane su za sumu neznatno ispod 0,1 milion dinara.

Akcije Energoprojekt holdinga su, uz slab promet, završile trgovanje u minusu od 0,4 procenata na 705 dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosilo je 36,62 odsto, pri čemu su u kupovini imali udeo od 73,24 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi danas nije trgovano državnim obveznicama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Metalac, Energoprojekt Holding, BSE:AERO, BSE:MTLC, BSE:ENHL, BSE:NIIS
PROČITAJ I OVO
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
ZAGREB - ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka.
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
RASPRODAJA
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
FRANKFURT - Stoxx600 je tijekom tjedna izgubio otprilike 12,7%, što je najgore od listopada 2008. u jeku globalne financijske krize.
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE