GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Loš dan, ali ne i za Aerodrom Nikola Tesla

Beogradska berza: Loš dan, ali ne i za Aerodrom Nikola Tesla
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2018 / 17:59
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na domaćem tržištu akcija danas je zabeležen izuzetno mali promet, dok su BELEX indeksi porasli, pre svega zahvaljujući skoku vrednosti akcija Aerodroma "Nikola Tesla".

Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 7,6 miliona dinara (64,8 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je 0,6 odsto na 743,6 poena, a BELEXline se neznatno pomerio naviše na 1.543,76 poena.

Aerodrom „Nikola Tesla" je bio najtrgovanija akcija i jedina sa sedmocifrenim prometom, a ujedno i dobitnik dana. Hartije beogradske vazdušne luke su zabeležile promet od 5,1 milion dinara, uz skok cene od 2,1 odsto na 1.730 dinara.

Ojačala je i Naftna industrija Srbije za 0,7 procenata, zaključivši trgovanje na nivou od 682 dinara, uz realizaciju u iznosu od približno 0,6 miliona dinara. Akcije NIS-a su tokom trgovačkog dana dostizale i cenu od 685 dinara.

Gornjomilanovački Metalac se spustio za pola procenta na 2.010 dinara, uz trgovanje vredno 0,3 miliona dinara, dok je Impol Seval iz Sevojna završio trgovanje s padom cene od 2,6 procenata na 3.020 dinara, uz realizaciju u iznosu 0,1 milion dinara.

Obične akcije Komercijalne banke su nastavile uspon, ojačavši danas za 0,8 posto na 2.006 dinara, a isprometovane su za sumu neznatno ispod 0,1 milion dinara.

Akcije Energoprojekt holdinga su, uz slab promet, završile trgovanje u minusu od 0,4 procenata na 705 dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosilo je 36,62 odsto, pri čemu su u kupovini imali udeo od 73,24 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi danas nije trgovano državnim obveznicama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Metalac, Energoprojekt Holding, BSE:AERO, BSE:MTLC, BSE:ENHL, BSE:NIIS
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
ZAGREB - Na domaćem tržištu kapitala u ponedjeljak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su se vratili u zeleni teritorij, dok se razdoblje niske likvidnosti nastavilo.
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
FOREX
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema euru i švicarskom franku na međunarodnim tržištima valuta budući da su se ulagači fokusirali na američke potpore u koronakrizi i na eskalaciju napetosti između SAD-a i Kine.
U dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 70 posto lanjskog rezultata
SOLIDNO
U dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 70 posto lanjskog rezultata
ZAGREB - U Hrvatskoj je od 1. do 9. kolovoza ostvareno više od milijun dolazaka turista i 7,2 milijuna noćenja, što je oko 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ) iz sustava eVisitor objavljeni u ponedjeljak.
Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato
MODELI
Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato
ANALIZA - Ponašanje privatnih ulagača tijekom pandemije covida-19 uvelike varira ovisno o dobnoj skupini, otkrili su stručnjaci investicijske banke JP Morgan Chase.
EU tržišta: Kineski podaci podigli indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
EU tržišta: Kineski podaci podigli indekse
FRANKFURT - Paneuropski Stoxx 600 indeks oko 9,45 sati bio je u plusu 0,6 posto, pri čemu su najviše na dobitku dionice naftnih kompanija, u prosjeku za 1,2 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE